Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Merluciu: un pește răpitor cu carne de un alb orbitor

Merluciul face parte din familia peștilor asemănători cu codul și se pescuiește în scop comestibil. Există în jur de 13 tipuri diferite la nivel mondial. Merluciul este un pește răpitor, care se hrănește aproape exclusiv cu macrou, hering, sardine și șprot.

Informații utile

Merluciul are următoarele proprietăți speciale

Merluciu proaspăt în detaliu

Merluciul poate ajunge la o lungime de 1,30 metri și poate cântări aproximativ 10 kilograme. Are un corp alungit, subțire, cenușiu-argintiu, cu un cap ascuțit, o deschidere largă a gurii și dinți puternici. Înotătoarea anală și a doua înotătoare dorsală sunt lungi, iar prima înotătoare dorsală este scurtă. Culoarea neagră a limbii, a branhiilor și a cavității bucale este caracteristică. Acest pește nu are mustăți, ca rudele sale din familia codului. Merluciul este un pește răpitor din Oceanul Atlantic, foarte asemănător cu merluciul de apă dulce. Carnea albă a merluciului este fragedă și are un gust „de mare”.


Proveniență

De unde provine merluciul?

Merluciul trăiește în mare parte în Oceanul Atlantic. Există populații și în Marea Nordului și în Marea Mediterană. Merluciul poate fi întâlnit atât în larg, cât și în zonele de coastă. Există multe specii de merluciu, fiind atribuite emisferei nordice și celei sudice ale Pământului. De remarcat este faptul că nu migrează niciodată spre Ecuator.


Sezon

Când este sezonul merluciului?

Merluciul se pescuiește în aproape orice perioadă a anului. În formă congelată este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit merluciul și cum se depozitează acesta?

Merluciu proaspăt în detaliu

Merluciul este deosebit de popular în țările mediteraneene, cum ar fi Italia și Spania, unde adesea ajunge în tigaie. Iubitorii de surimi apreciază, de asemenea, merluciul, acesta fiind din ce în ce mai mult preparat ca delicatesă japoneză, datorită calității sale ridicate. Merluciul proaspăt se păstrează doar câteva zile la frigider și trebuie congelat în cazul în care trebuie păstrat mai mult timp.


Ingrediente

Ce conține merluciul

Carnea merluciului este săracă în grăsimi și calorii. Reprezintă o sursă bogată de vitamine B1 și B2, precum și de calciu și fosfor, care sunt importante pentru sănătatea oaselor și a dinților. De asemenea, conținutul ridicat de iod este bun pentru prevenirea simptomelor de carență.

Valoare nutritivă
 

kcal: 94 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 17,2 g

Grăsimi: 2,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 15 µg

Vitamina B1: 0,1 mg

Vitamina B2: 0,2 mg

Vitamina B6: 0,24 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,6 mg

 

Minerale

 

Calciu: 41 mg

Fier: 0,7 mg

Potasiu: 294 mg

Magneziu: 25 mg

Sodiu: 101 mg