Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Halibutul alb: uriașul din mare

Halibutul alb aparține speciei peștilor plați și are încă doi colegi: halibutul negru și halibutul de Pacific. Cu o lungime de până la patru metri și o greutate de până la 400 de kilograme, halibutul ajunge în oalele și tigăile noastre doar sub formă de file.

Informații utile

Halibutul alb are următoarele proprietăți speciale

Halibut alb în detaliu

Pe de o parte, numele „halibut” vine de la partea oarbă sau inferioară albă. Pe de altă parte, numele este compus din termenii „heilig” (sfânt) și „butt” (plat), iar halibutul era folosit în timpul posturilor religioase de pe vremuri. Perechea de ochi, așezată pe partea dreaptă a capului, este specifică halibutului alb. Halibutul alb este destul de vorace și își vânează hrana, care este adesea compusă din pești, crabi și caracatițe, cu ajutorul cozii periculoase și bifurcate.

În libertate, trăiește până la 50 de ani. Puiul de halibut crește sub forma unui pește rotund și, în timp, ochiul stâng se mută lângă ochiul drept. Drept urmare, peștele înoată în lateral până ajunge la forma sa plată finală. Carnea sa este de un alb curat, tare și are un gust delicios.


Proveniență

De unde provine halibutul alb?

Halibutul alb se pescuiește în Oceanul Atlantic și Pacific. Acolo trăiește la adâncimi de până la 1500 de metri, pe fundul mării. Din când în când, sunt aduse la mal exemplare cu o lungime de patru metri, care cântăresc mai mult de 300 de kilograme și care pot avea 50 de ani. Datorită tehnicii moderne, care și-a făcut loc în cadrul pescuitului, halibutul alb este acum mai ușor de pescuit. Însă, din această cauză, a devenit din ce în ce mai rar, motiv pentru care s-a decis să fie crescut în acvacultură. Sunt preferați halibuții mai mici și mai tineri.


Sezon

Când este sezonul halibutului?

  • Halibutul alb din culturile de creștere este disponibil pe tot parcursul anului.
  • Halibutul negru se pescuiește în toiul verii.

Ofertele noastre de pește proaspăt

Oferte valabile în perioada 13.11.2024 - 19.11.2024


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit halibutul alb și cum se depozitează acesta?

Halibut alb în detaliu

Halibutul proaspăt este o delicatesă specială din pește, care are un gust bogat, ușor și plăcut. Carnea tare și albă se taie foarte bine în fileuri. Și halibutul afumat sau în saramură este delicios. Halibutul proaspăt trebuie păstrat la frigider și consumat după câteva zile. Halibutul afumat se păstrează timp de aproximativ o săptămână.


Rețete

La ce poți folosi halibutul alb


Ingrediente

Ce conține halibutul alb

Halibutul alb este o delicatesă cu un profil nutritiv excelent. Conținutul de grăsime este scăzut, la fel ca și conținutul de calorii; în schimb, conținutul de proteine este ridicat. Un conținut ridicat de acizi grași Omega 3 îl face valoros pentru menținerea sănătății inimii, creierului și vaselor de sânge. De menționat este conținutul ridicat de vitamina E, precum și de iod, seleniu și fier.

Valoare nutritivă
 

kcal: 95 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 20,1 g

Grăsimi: 1,6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 32 µg

Vitamina B1: 0,08 mg

Vitamina B2: 0,07 mg

Vitamina B6: 0,42 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,9 mg

 

Minerale

 

Calciu: 14 mg

Fier: 0,6 mg

Potasiu: 446 mg

Magneziu: 28 mg

Sodiu: 67 mg