Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Feniculul: combinația de gust dintre anason și mărar

Feniculul aparține familiei Apiaceae. Toate părțile feniculului au diverse întrebuințări și pot fi folosite în bucătărie. Sezonul principal de recoltare este din septembrie până în octombrie. Se face o distincție între feniculul sălbatic, care este foarte amar, și feniculul de grădină, care se folosește cel mai des.

Informații utile

Feniculul are următoarele proprietăți speciale

Fenicul proaspăt în detaliu

Feniculul (Foeniculum vulgare) este o plantă erbacee bienală, aromatică și legumicolă, care aparține familiei Apiaceae și care poate ajunge la o înălțime de până la doi metri. Trăsăturile caracteristice ale feniculului includ tulpinile goale și bulbii care se aseamănă cu ceapa. Feniculul are un miros aromat și se aseamănă cu anasonul. Frunzele de fenicul au între două și trei nervuri. Atât bulbii, cât și frunzele, sunt consumabile. Există trei subspecii:

  • Fenicul dulce
  • Fenicul picant
  • Fenicul amar

Proveniență

De unde provine feniculul?

Se spune că feniculul este originar din Orientul Mijlociu și din Marea Mediterană. În prezent, crește în Italia, dar și în sudul Franței, Africa de Nord, Grecia, Spania și Olanda. Cantități mici se găsesc și în sudul Germaniei.


Sezon

Când este sezonul feniculului?

Feniculul este disponibil pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, sezonul principal este din luna iunie până în octombrie. În Spania, Italia și Franța, feniculul crește în aer liber din luna octombrie până în mai și de acolo ajunge la noi. Din luna mai până în octombrie, feniculul proaspăt este importat, în principal, din Olanda.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit feniculul și cum se depozitează acesta?

Fenicul proaspăt în detaliu

Feniculul este un soi de legume popular. Feniculul este o parte integrantă din bucătăria mediteraneeană, asiatică și indiană. Frunzele sunt foarte potrivite ca și condiment. Bulbul de fenicul poate fi folosit în formă crudă, ca salată, dar și gătit, ca legumă. Ca garnitură, legumele de fenicul se potrivesc bine cu preparate din carne. Semințele de fenicul sunt foarte potrivite pentru condimente. Oferă cărnii, supelor, cârnaților și produselor de patiserie o aromă deosebită.

Cum se depozitează feniculul

Din punct de vedere vizual, feniculul lasă impresia că este o legumă rezistentă, dar acesta trebuie tratat cu grijă, deoarece nu tolerează presiunea și reacționează prin apariția de pete maro inestetice. Feniculul poate fi depozitat pentru o perioadă lungă de timp. Se poate depozita în folie alimentară la frigider, în compartimentul pentru legume, timp de până la 2 săptămâni. Totuși, după tăiere, feniculul trebuie consumat imediat, deoarece vitamina C și uleiurile esențiale valoroase conținute se pot pierde prin suprafețele tăiate.


Rețete

Ce puteți găti cu fenicul


Ingrediente

Ce conține feniculul

Pe lângă acid folic și vitamina C, feniculul conține, de asemenea, magneziu, calciu, potasiu, dar și minerale și oligoelemente importante. Feniculul are o importanță deosebită datorită uleiurilor sale esențiale. Acestea sunt, de asemenea, motivul pentru care feniculul are un efect vindecător. Câți părinți nu cunosc efectul calmant al ceaiului de fenicul, care uneori a ajutat copilul care plângea din cauza flatulenței și a oferit familiei o noapte liniștită?

Valori nutritive
 

kcal: 31 kcal

Carbohidrați: 7,3 g

Proteine: 1,24 g

Grăsimi: 0,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 48 µg

Vitamina B1: 0,01 mg

Vitamina B2: 0,032 mg

Vitamina B6: 0,047 mg

Vitamina C: 12 mg

Vitamina E: 0,58 mg

 

Minerale

 

Calciu: 49 mg

Fier: 0,73 mg

Potasiu: 414 mg

Magneziu: 17 mg

Sodiu: 52 mg