Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Heringul de Atlantic: un stimulent pentru condiția fizică, bogat în proteine

Heringul de Atlantic este o specie de hering din Atlanticul de Nord și cel mai popular pește comestibil din lume. Până în secolul al XX-lea, heringul de Atlantic a fost unul dintre cele mai importante produse comerciale și atât de răspândit încât în multe regiuni era considerat o „hrană a săracilor”.

Informații utile

Heringul de Atlantic are următoarele proprietăți speciale

Hering de Atlantic proaspăt în detaliu

Heringul (Clupeiade) este înrudit cu sardinele, hamsia și șprotul. În comparație cu alți pești de captură, heringul de Atlantic (Clupea harengus) are cea mai mare importanță pentru consumator, altădată flămând, acum iubitor de delicatese.

Habitatul heringului de Atlantic

Heringul de Atlantic trăiește în apropierea zonelor de coastă și se poate scufunda până la o adâncime de 360 de metri. Heringul are o lungime de aproximativ 45 de centimetri și poate cântări până la 1 kilogram. Cu toate acestea, este de obicei mai mic și mai ușor. Culoarea heringului de Atlantic este albăstruie pe spate și argintie pe părțile laterale și pe burtă. Habitatul heringului de Atlantic este foarte extins; acesta poate fi găsit din Marea Baltică până în Golful Biscaya și în Atlanticul de Nord. Problemele ecologice ale Mării Baltice și pescuitul intensiv au redus semnificativ populația de hering din Atlantic.


Proveniență

De unde provine heringul de Atlantic?

Heringul nu se găsește numai în Marea Nordului și în Marea Baltică, ci în întregul Atlantic de Nord, din Norvegia și Groenlanda până la coastele din Carolina de Nord. Există 57 de tipuri de hering. Dintre acestea, unele trăiesc în apă dulce sau oscilează între apă dulce și apă salmastră.


Sezon

Când este sezonul heringului de Atlantic?

În timpul perioadei de depunere a icrelor, femela depune între 30.000 și 50.000 de icre. Datorită laptelui seminal pe care îl secretă masculii, se formează kilometri pătrați de covoare albe la suprafața apei și, în funcție de sezonul de pescuit, nu există heringi maturi sau complet maturi. Aceste perioade de depunere a icrelor sunt distribuite pe tot parcursul anului. Pe măsură ce temperatura apei crește, hrana se îmbunătățește, iar animalele se îngrașă. Sezonul principal de pescuit al heringului în Marea Nordului și în Marea Baltică se desfășoară între iunie și august.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit heringul de Atlantic și cum se depozitează acesta?

Hering de Atlantic proaspăt în detaliu

Heringul este un pește comestibil important pentru că este deosebit de hrănitor; la urma urmei, conținutul de carne este de 40 până la 55%. Se consumă în stare proaspătă, dar mai ales sub formă de matjes, de hering sărat, marinat sau cu sos din conserve. În stare proaspătă, heringul trebuie consumat după maximum 3 zile la frigider.


Ingrediente

Ce conține heringul de Atlantic

Acest pește comestibil și versatil are numeroase ingrediente sănătoase: acizii grași Omega 3 protejează inima și circulația și susțin funcțiile sănătoase ale creierului, vitamina A menține pielea sănătoasă, iar vitaminele B și D susțin sănătatea oaselor și formarea sângelui. Mai mult decât atât, heringul bogat în proteine este un adevărat stimulent pentru condiția fizică.

Valoare nutritivă
 

kcal: 233 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 18,2 g

Grăsimi: 17,8 g

Vitamine

 

Vitamina A: 38 µg

Vitamina B1: 0,04 mg

Vitamina B2: 0,22 mg

Vitamina B6: 0,45 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 1,5 mg

 

Minerale

 

Calciu: 34 mg

Fier: 1,1 mg

Potasiu: 360 mg

Magneziu: 31 mg

Sodiu: 117 mg