Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Nucșoară: nuci cu aromă intensivă

Nucșoara este un condiment versatil, care se obține din semințele arborelui de nucșoară. Fiind originar din zona tropicală, arborele de nucșoară este cultivat în prezent în diferite părți ale lumii, inclusiv în Indonezia, Grenada și Sri Lanka. Condimentul are o aromă picantă caracteristică și este adesea folosit în produse de panificație, deserturi, mâncăruri sărate și băuturi.

Informații utile

Nucșoara are următoarele proprietăți speciale

Nucșoara în detaliu

Nucșoara se caracterizează prin aroma sa intensă și parfumată, care conferă o notă plăcută mâncărurilor. Aceasta poate fi folosită în numeroase rețete, de la deserturi dulci până la preparate sărate, cum ar fi supele și sosurile. Nucșoara este disponibilă sub formă măcinată, dar și ca fruct întreg. Când este proaspăt măcinată, aceasta are o aromă și mai intensă.


Proveniență

De unde provine nucșoara?

Nucșoara este sămânța fructului de nucșoară, care crește în arborele de nucșoară (Myristica fragrans). Originea nucșoarei poate fi urmărită până la insulele Moluce din Indonezia, în special în insulele Banda, Ternate și Ambon. Această regiune este adesea considerată ca fiind locul de origine al arborelui de nucșoară.

În prezent, nucșoara este cultivată în diferite țări, inclusiv în Indonezia, Sri Lanka, Grenada, India și Malaysia. Nucșoara și aroma sa sunt încă populare, fiind un condiment apreciat în multe părți ale lumii pentru o varietate de mâncăruri, de la deserturi dulci la preparate sărate.


Sezon

Când este sezonul nucșoarei?

Perioada de recoltare poate varia în funcție de regiunea de cultivare, dar, de regulă, nucșoara este disponibilă pe tot parcursul anului, nefiind strâns legată de sezon. În mod normal, fructele arborelui de nucșoară produc nucșoară de două ori pe an, iar, în unele regiuni de cultivare, perioada de recoltare se poate întinde pe mai multe luni.

Ofertele noastre de legume proaspete

Oferte valabile în perioada 22.01.2025 - 28.01.2025


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită nucșoara și cum se depozitează aceasta?

Nucșoara este un condiment versatil, cu numeroase întrebuințări, datorită gustului și aromei sale unice. Aceasta adaugă un gust picant bogat în sosuri precum sosul Bechamel, sosul Alfredo sau sosul de brânză. De asemenea, nucșoara poate fi presărată peste legume gătite precum conopida, spanacul, morcovii și piureul de cartofi, pentru a le îmbunătăți gustul. În plus, nucșoara este un ingredient îndrăgit în produsele de panificație precum prăjiturile, brioșele, biscuiții și fursecurile, fiind folosită adesea împreună cu alte condimente precum scorțișoara și cuișoarele.

Nucșoara întreagă trebuie păstrată într-un loc răcoros, uscat și întunecat, în timp ce nucșoara măcinată trebuie păstrată într-un recipient ermetic. Nucșoara întreagă se rade imediat înainte de folosire cu o răzătoare pentru nucșoară sau o răzătoare fină, pentru a obține o aromă maximă și cea mai bună calitate. În general, nucșoara întreagă se păstrează mai mult timp decât cea măcinată. Dacă este păstrată corect, aceasta își poate păstra aroma timp de mai mulți ani.


Rețete

La ce poți folosi nucșoara


Ingrediente

Ce conține nucșoara

De asemenea, nucșoara are unele potențiale beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, ar trebui folosită în cantități mici, din cauza aromei sale puternice, iar consumul excesiv poate avea efecte secundare. Printre posibilele beneficii pentru sănătate ale nucșoarei se numără susținerea digestiei și reducerea deteriorării celulare prin intermediul antioxidanților.

Valoare nutritivă la 100 de grame
 

kcal: 527 kcal

Glucide: 45 g

Proteine: 5 g

Grăsimi: 36 g

Vitamine la 100 de grame

 

Vitamina A: 0,01 µg

Vitamina B1: 0,35 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale la 100 de grame

 

Calciu: 180 mg

Fier: 0,3 mg

Potasiu: 0,35 mg

Magneziu: 180 mg

Sodiu: 16 mg