Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Conopida: puține calorii, gust bogat

Conopida face parte din familia Brassicaceae și este înrudită cu broccoli, deși are un gust mai puțin intens decât fratele său verde. Are un gust plăcut și ușor și se potrivește bine cu carnea albă, cum ar fi carnea de pui sau de porc. 

Informații utile

Conopida are următoarele proprietăți speciale 

Conopidă proaspătă în detaliu

Conopida este o plantă înrudită cu varza. Aceasta este disponibilă sub diferite forme. Cel mai cunoscut tip este conopida albă, ale cărei buchețele au un aspect rotunjit. Se întâlnește, de asemenea, în această formă, și în culoarea violet sau verde închis, dar mai rar. Un alt tip de conopidă este conopida Romanesco (romană). Germenii săi sunt verzi și cresc în formă de turn. Acesta este motivul pentru care este adesea denumită, în mod colocvial, conopidă-turn.


Proveniență

De unde provine conopida?

Conopida este originară din Asia. Documentele arată că a fost menționată pentru prima dată în secolul al VI-lea d.Hr. Planta a ajuns în Europa prin intermediul cruciadelor. Semințele sale au fost aduse în Europa și au fost cultivate mai întâi în Italia și, puțin mai târziu, în Franța. Cei mai mari producători de conopidă sunt China, India și SUA. Cu toate acestea, conopida este răspândită în întreaga lume și se cultivă și se consumă în multe țări. Cei mai importanți producători pentru export în Europa sunt Olanda, Belgia și Franța. 


Sezon

Când este sezonul conopidei?

Conopida se recoltează, în principal, de primăvara până toamna, cu condiția ca aceasta să fie cultivată în aer liber. Recoltarea în sere este posibilă pe tot parcursul anului. În cazul în care clima din zona de cultivare este mai blândă iarna, așa cum este cazul în Spania și de-a lungul întregii coaste mediteraneene, conopida poate fi recoltată și iarna în aer liber.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită conopida și cum se depozitează aceasta?

Conopidă proaspătă în detaliu

Conopida poate fi gătită în mai multe moduri. Este deosebit de bună gătită în apă sărată și apoi adăugat un sos deasupra, de exemplu, un roux. Este, de asemenea, excelentă atunci când este gătită la aburi și folosită pentru prepararea de supe delicioase. De asemenea, conopida poate fi prăjită, de exemplu, în aluat, iar acest lucru se practică în special în bucătăriile din Orientul Mijlociu.

Cum se păstrează conopida proaspătă

Conopida trebuie păstrată într-un loc răcoros, de preferat în compartimentul pentru legume al frigiderului. Termenul de valabilitate al conopidei poate fi prelungit dacă aceasta este ambalată într-o pungă de păstrare, în stare proaspătă. Conopida poate fi, de asemenea, congelată.


Rețete

Ce puteți găti cu conopidă


Ingrediente

Ce conține conopida 

Conopidă proaspătă în detaliu

Conopida este bogată în vitamina C. Pe de o parte, aceasta întărește sistemul imunitar, iar pe de altă parte, are un efect pozitiv asupra țesutului conjunctiv. Leguma conține, de asemenea, o cantitate mare de potasiu. Conopida este un aliment ideal și pentru alimentația dietetică, deoarece are un conținut scăzut de calorii și carbohidrați.

Valori nutritive
 

kcal: 22 kcal

Carbohidrați: 2,3 g

Proteine: 2,5 g

Grăsimi: 0,3 g

Vitamine

 

Vitamina A: 2 µg

Vitamina B1: 0,1 mg

Vitamina B2: 0,11 mg

Vitamina B6: 0,2 mg

Vitamina C: 69 mg

Vitamina E: 0,1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 22 mg

Fier: 0,6 mg

Potasiu: 328 mg

Magneziu: 17 mg

Sodiu: 16 mg