Paste cu salvie, lămâie și spanac
Valori nutritive
(Per porție)-
592/2488kcal / kJ
-
79 gcarbo-hidrați
-
14 gproteine
-
21 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
592/2488 kcal/kJ,
79 g carbo-hidrați,
14 g proteine,
21 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
200 g | penne fără gluten K-free |
200 g | spanac |
20 g | semințe de pin |
1 | lămâie bio |
2 crenguțe | salvie |
1 lingură | unt |
1 cățel | usturoi |
sare | |
piper | |
2 | cepe mici |
nucșoară |
Util
-
Dacă pastele se consumă ziua următoare: se pot pune într-un borcan cu capac, peste care se picură un pic de ulei de măsline și oțet din vin alb. Borcanul se pune la rece, iar înainte de consum se scutură bine.
Preparare
- 1
Pastele se fierb în apă fierbinte cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Apoi se strecoară.
- 2
Între timp se prăjesc semințele de pin într-o tigaie fără grăsime.
- 3
Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Cepele se curăță și se taie cubulețe. Salvia se curăță, se usucă prin scuturare și se toacă mărunt. Spanacul se spală și se usucă prin scuturare. Lămâia se spală cu apă caldă, se usucă prin tamponare și se rade coaja.
- 4
Untul se topește într-o tigaie și se călesc în acesta usturoiul și cepele. Se adaugă spanacul și salvia și se amestecă până se înmoaie spanacul. În final se condimentează cu coaja de lămâie, sare, piper și nucșoară. Se încorporează pastele penne.
- 5
Pastele se pun în farfurii și se ornează cu semințe de pin.