Cozonac raw vegan
Valori nutritive
(Per porție)-
289/1209kcal / kJ
-
44.5 gcarbo-hidrați
-
6.9 gproteine
-
13.8 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
289/1209 kcal/kJ,
44.5 g carbo-hidrați,
6.9 g proteine,
13.8 g grăsimi
Ingrediente (10 Porție)
Pentru blat:
300 g | fulgi de ovăz |
200 g | curmale |
50 g | smochine |
Pentru cremă:
200 g | nuci |
100 g | miere |
30 g | cacao crudă |
50 ml | suc de portocale |
0.5 linguriță | scorțișoară |
Decor:
25 g | stafide |
10 g | cacao crudă |
Preparare
- 1
Pregătire anterioară: Nucile se spală în jet de apă puternic şi se lasă în apă, la hidratat, minimum 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, se clătesc foarte bine în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte. Curmalele şi smochinele se lasă la hidratat în apă, tot 2 ore. Apa în care s-au hidratat nu se aruncă, ci se foloseşte pentru a prepara gemul necesar la cozonac.
- 2
Se mixează fulgii de ovăz până ce se transformă în făină, apoi îi transferăm într-un vas.
- 3
Se mixează curmalele, smochinele şi apa în care au stat la hidratat până ce compoziţia se transformă într-un gem.
- 4
Se toarnă gemul peste făina de ovăz, se amestecă bine şi se frământă până capătă consistenţa unui aluat. Se lasă în aşteptare la temperatura camerei până se prepară crema.
- 5
Se mixează toate ingredientele pentru cremă: nucile, mierea sau siropul de agave, cacaoa, sucul de portocale şi scorţişoara.
- 6
Se întinde aluatul pe o folie alimentară, adăugăm crema peste şi apoi presărăm câteva stafide întregi.
- 7
Se rulează cozonacul ajutându-ne de folia alimentară, se presară cacao peste el cu ajutorul unei site mici. Se înfoliază cozonacul şi se rulează bine capetele, astfel încât să nu se desfacă.
- 8
Se lasă la congelator cel puţin 2 ore.
- 9
Se păstrează la congelator timp de 1 lună sau 4-5 zile în frigider.