Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Stafidele de Corint: stafide grecești

Stafidele de Corint reprezintă unul dintre cele trei tipuri de struguri uscați. Sortimentul de struguri pentru stafidele de Corint este „Korinthiaki“, tradus și ca „coacăze negre“. Sunt originari din Grecia, din orașul Corint. În Germania și Franța au fost introduși în secolul al XV-lea.

Informații utile

Stafidele de Corint au următoarele proprietăți speciale 

Stafide de Corint, în detaliu

Stafidele albe și roșii de Corint sunt fructe uscate. Aparțin soiului roșu și fără sâmburi Korinthiaki. Spre deosebire de stafidele Sultana, Corint sunt negre albăstrui și cu un gust mai intens. Stafidele de Corint sunt bogate în minerale, precum calciu, potasiu, magneziu și fosfor.


Proveniență

De unde provin stafidele de Corint?

Stafidele de Corint negre și roșii sunt originare din orașul Corint, din Grecia. Pe lângă Grecia, acest soi de struguri se cultivă și în Australia, Africa de Sud și California în SUA și apoi se procesează în stafidele de Corint.


Sezon

Când este sezonul stafidelor de Corint?

Stafidele de Corint sunt disponibile pe tot parcursul anului, deoarece sunt fructe uscate și se pot depozita pe termen lung.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite stafidele de Corint și cum se depozitează?

Stafide de Corint, în detaliu

Stafidele de Corint sunt ideale ca gustare, în müsli, pentru gătit sau copt. În preparatele la cuptor, stafidele de Corint oferă un gust dulce, tipic strugurilor, și lasă în urmă aroma plăcută a sucului lor. Se pot folosi și în checuri, în care nu se adaugă numai în cocă, și se și presară deasupra acestora. De asemenea, se pot adăuga și în preparatele dulci, precum orezul cu lapte.

Aceste fructe se folosesc chiar și în mâncarea chinezească, în felurile dulci-acrișoare. De asemenea, se pot adăuga și în sosuri dulci, pentru a le oferi un gust deosebit. Stafidele de Corint se pot depozita fără probleme, deoarece sunt uscate. Se pot utiliza în bucătărie oricând este nevoie. Locul ideal de depozitare este ferit de umiditate.


Rețete

La ce poți folosi stafidele de Corint


Ingrediente

Ce conțin stafidele de Corint

Stafidele de Corint sunt foarte sănătoase. Conțin magneziu, acesta fiind benefic sistemului muscular și sistemului nervos. De asemenea, fructele uscate sunt bogate în minerale, precum calciu și zinc.

Valoare nutritivă
 

kcal: 259 kcal

Carbohidrați: 63,1 g

Proteine: 1,7 g

Grăsimi: 0,6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 5 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,08 mg

Vitamina B6: 0,11 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,6 mg

 

Minerale

 

Calciu: 95 mg

Fier: 1,8 mg

Potasiu: 710 mg

Magneziu: 36 mg

Sodiu: 20 mg