Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Bananele uscate: dulci și aromate

Chiar și denumirea botanică a bananelor promite experiențe culinare extraordinare: Musa paradisiaca. Bananele uscate sunt la fel de delicioase și sănătoase. De o culoare neobișnuită, crocante și delicioase, impresionează de la prima înghițitură, fiind, de asemenea, foarte sănătoase. 

Informații utile

Bananele uscate au următoarele proprietăți speciale  

Banane uscate, în detaliu

Există 70 de soiuri de banane, aproape toate provenind din Asia și din Pacificul de Vest. Acest fructe apreciate sunt consumate acum peste tot în lume. Din punct de vedere botanic, aparțin bacelor și cresc pe plante perene care pot ajunge la câțiva metri înălțime. Plantele veșnic verzi produc flori și fructe de câteva ori pe an.

Cultivarea a dus la creșterea dimensiunilor bananelor - cele sălbatice sunt de dimensiunea unui deget. Bananele uscate au un gust delicios, excepțional.  Sunt chiar și mai dulci și aromate decât cele proaspete. Bananele sunt bogate în vitamine și minerale, precum potasiu, magneziu, fier, acid folic și cupru. 


Proveniență

De unde provin bananele uscate?

Bananele sunt originare din Asia de Sud-Est. Ulterior, au ajuns în Africa și Caraibe. În India se folosesc două metode de procesare a bananelor. Pentru prăjire, bananele sunt feliate și prăjite în ulei. Chipsurile din banane obținute astfel sunt crocante și dulci. Uscarea este o metodă mai sănătoasă. Feliile de banane astfel procesate sunt maronii, foarte dulci și cu un gust puternic de banane.


Sezon

Când este sezonul bananelor uscate?

Bananele uscate sunt disponibile pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce se pot folosi bananele uscate și cum se depozitează?

Banane uscate, în detaliu

Feliile de banane uscate se adaugă deseori în müsli. De asemenea, sunt o gustare foarte bună între mese și se pot adăuga și în iaurt. Gustul dulce al bananelor se potrivește de minune și cu mâncăruri picante, astfel că se utilizează și în combinație cu mâncăruri sărate și chili. Bananele uscate se păstrează într-un recipient închis ermetic, într-un loc uscat. După finalizarea procesului de uscare a bananelor, acestea pot rezista chiar și 12 luni.


Rețete

La ce poți folosi bananele uscate


Ingrediente

Ce conțin bananele uscate

Bananele sunt o sursă excelentă de energie pentru sportivi. Potasiul din banane este important pentru musculatură, sistemul nervos și inimă. De asemenea, sunt bogate și în magneziu și vitamina B6. Bananele uscate reprezintă o gustare sănătoasă și delicioasă și o alternativă la dulciuri. Conțin acizi grași saturați și nesaturați, acid folic, proteine, calciu, biotină și multe vitamine (A, B1, B12, B3, B6, B12, C, D, E și K) precum și fibre, fluor și fier – toate sunt foarte bune pentru corp și stimulează abilitatea de concentrare.

Valoare nutritivă
 

kcal: 326 kcal

Carbohidrați: 75,2 g

Proteine: 4,4 g

Grăsimi: 0,8 g

Vitamine

 

Vitamina A: 13 µg

Vitamina B1: 0,2 mg

Vitamina B2: 0,2 mg

Vitamina B6: 0,9 mg

Vitamina C: 7 mg

Vitamina E: 0,7 mg

 

Minerale

 

Calciu: 32 mg

Fier: 2,8 mg

Potasiu: 1477 mg

Magneziu: 110 mg

Sodiu: 4 mg