Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Murele: bombe de vitamine

Știai că murele nu au o perioadă anume de înflorire? Pot înflori din primăvară până în iarnă. După o pauză, înfloresc iar superb. Noi, oamenii, am numi-o pauză creativă. O să îți spunem și mai multe lucruri interesante despre aceste fructe de pădure.

Informații utile

Murele au următoarele proprietăți speciale

Mure proaspete, în detaliu

Murele pot fi găsite în poieni, păduri rare, locuri umbrite sau pe pante de deal. Din cauza perioadei de înflorire neregulate, un mur poate avea simultan fructe coapte și necoapte. De asemenea, este puțin neobișnuit, deoarece este posibil ca arbustul să înflorească odată cu prima zăpadă. Culoarea și gustul fructelor variază, existând multe subspecii de mure. Frunzele murilor sunt ovale și ușor zimțate.

Murele sunt adevărate bombe de vitamine

Sunt bogate în vitamina A, C, E și B și, astfel, sunt bune pentru ochi, celule și ajută procesele metabolice ale corpului. De asemenea, sunt bogate în minerale. Sunt bogate și în fier și acid folic. Datorită consumului redus de calorii, sunt o gustare ideală între mese. Conțin doar 43 de calorii per 100 de grame.


Proveniență

De unde provin murele?

Murele sunt originare din Eurasia și America de Nord. În prezent, se pot găsi în orice grădină. Murele aparțin familiei trandafirilor, iar denumirea lor în latină este Rubus Fruticosus AGG. Mai sunt denumite popular mure de pădure, mure sălbatice sau murici.


Sezon

Când este sezonul murelor?

Sezonul murelor durează din iunie până în octombrie.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite murele și cum se depozitează?

Mure proaspete, în detaliu

Murele au multe întrebuințări. Se pot folosi în prăjituri cu fructe, deserturi, înghețată iaurt sau shake-uri de fructe. Și gemurile de casă din mure proaspete sunt delicioase.

Cum se păstrează murele

Murele proaspete sunt sensibile și nu rezistă mult la temperatura camerei. De aceea, trebuie stocate întotdeauna în compartimentul pentru fructe al frigiderului. Chiar și în acest caz, nu trebuie ținute mai mult de o săptămână. Chiar și murele congelate sunt o bună alternativă și se pot folosi în prăjituri. Pot rezista până la un an.


Rețete

La ce poți folosi murele


Ingrediente

Ce conțin murele

Murele sunt o gustare ideală între mese, deoarece conțin puțină fructoză și au puține calorii. Sunt bogate și în fibre și sunt bune pentru colon.

Valoare nutritivă
 

kcal: 44 kcal

Carbohidrați: 6,2 g

Proteine: 1,2 g

Grăsimi: 1 g

Vitamine

 

Vitamina A: 45 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,04 mg

Vitamina B6: 0,05 mg

Vitamina C: 17 mg

Vitamina E: 0,7 mg

 

Minerale

 

Calciu: 44 mg

Fier: 0,9 mg

Potasiu: 180 mg

Magneziu: 30 mg

Sodiu: 2 mg