Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Merișoarele de munte: superfructul roșu

Merișoarele de munte, denumite uneori și afine roșii, sunt comercializate, de obicei, ambalate sau congelate. Merișoarele de munte, supranumite și afine roșii și înrudite cu merișoarele americane, fac parte din aceeași familie ca afinele. Având în vedere că merișoarele americane se mai comercializează și sub denumirea de „merișoare de munte de cultură”, nu sunt același fruct. Cele două tipuri se pot deosebi prin gust. În acest articol, îți vom oferi mai multe informații utile despre merișoarele de munte, precum și despre cultivarea și depozitarea acestora.

Informații utile

Merișoarele de munte au următoarele proprietăți speciale

Merișoare de munte proaspete, în detaliu

Merișoarele de munte aparțin familiei afinelor. Cresc pe arbuști mici, care înfloresc la final de mai. Primele merișoare de munte încep să se coacă la începutul lunii august. În cazul soiurilor timpurii, primele fructe pot apărea chiar de la finalul lunii iunie. 

Gustul și pregătirea merișoarelor de munte

Pulpa merișoarelor de munte este albă. Gustul lor este acrișor. Deși sunt puțin mai amărui decât merișoarele americane, se pot utiliza interschimbabil în majoritatea felurilor de mâncare. Astfel, informațiile privind cantitățile utilizate și modul de preparare rămân aceleași. Merișoarele de munte proaspete mucegăiesc repede și nu se pot păstra multă vreme. Astfel, acestea se vând la vrac imediat după culegere. Merișoarele de munte se pot procesa în multe feluri, de exemplu, în compoturi, gemuri, dulcețuri sau sucuri. 


Proveniență

De unde provin merișoarele de munte?

În principal, merișoarele de munte provin din:

  • Europa
  • Asia
  • America de Nord

În Canada cresc cantități mari de merișoare de munte sălbatice. Pentru export, acestea se congelează. Merișoarele de munte cresc în păduri de conifere cu sol acid. Merișoarele de munte erau cunoscute încă din Evul Mediu și utilizate ca plantă medicinală.


Sezon

Când este sezonul merișoarelor de munte?

Sezonul merișoarelor de munte începe la finalul lunii august și se termină în octombrie. Se cultivă în Europa, Asia și America de Nord.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite merișoarele de munte și cum se depozitează?

Merișoare de munte proaspete, în detaliu

Din cauza gustului acrișor, merișoarele de munte nu sunt ideale pentru consumul în stare crudă. Cu toate acestea, sub formă de sos, sunt foarte bune alături de preparate din carne. De asemenea, merișoarele de munte se pot folosi pentru marmelade, gemuri sau sucuri. Ca gem, merg foarte bine alături de preparate cu ciuperci, camembert la cuptor sau Cordon Bleu.

Cum se depozitează merișoarele de munte

În mod optim, merișoarele de munte se depozitează în compartimentul pentru fructe al frigiderului și trebuie consumate cât mai repede. Merișoarele de munte congelate se depozitează la congelator. În acest caz, trebuie luată în considerare data expirării înscrisă pe ambalaj.


Rețete

La ce poți folosi merișoarele de munte


Ingrediente

Ce conțin merișoarele de munte

Merișoarele de munte sunt bogate în vitaminele C, B și A. De asemenea, conțin minerale importante, precum calciu, potasiu, magneziu și fosfor. Sucul de merișoare de munte este, de asemenea, foarte sănătos. Este recomandat pentru tratarea cistitelor. Acidul salicilic din compoziție ajută la reducerea durerilor.

Valoare nutritivă
 

kcal: 35 kcal

Carbohidrați: 6,2 g

Proteine: 0,3 g

Grăsimi: 0,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 4 µg

Vitamina B1: 0,02 mg

Vitamina B2: 0,02 mg

Vitamina B6: 0,01 mg

Vitamina C: 12 mg

Vitamina E: 1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 14 mg

Fier: 0,5 mg

Potasiu: 77 mg

Magneziu: 6 mg

Sodiu: 2 mg