Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cum să faci gustarea școlară perfectă

Fie pentru școală, fie pentru grădiniță: Un sandviș sau o gustare pentru pauza mare este o necesitate. Luând în calcul cele cinci zile pe săptămână, părinții pot rămâne în pană de idei, mai ales dacă vor ca gustarea să fie sănătoasă și să le placă copiilor. Aici găsești idei grozave și sfaturi practice pentru rețete delicioase de gustări școlare.

Pe o farfurie rotundă de culoarea petrolului se află un sandviș pătrat umplut cu cârnați, cașcaval și salată, care arată ca o bufniță: Pe pâine sunt felii de castraveți și ridichi, care sunt folosite ca ochi și cioc.
© Kaufland

Conținutul pe scurt

  • Citește aici de ce este atât de important sandvișul pentru copii.
  • Copilul tău are nevoie de gustări între mese: Află în acest articol ce alimente sunt potrivite.
  • Cauți variante de gustări școlare care să fie hrănitoare și delicioase? Aici ai cele mai bune idei pentru fiecare zi.

 

Nutriție

Din acest motiv este atât de importantă gustarea școlară 

Să citești, să calculezi și să scrii, concentrația copiilor este solicitată în timpul școlii. Dacă nu stau acasă toată ziua, mesele regulate sunt indispensabile. În cele din urmă, mâncarea oferă o energie valoroasă de care cei mici au nevoie pentru a se juca și a învăța. Deoarece copiii sunt încă în creștere, ei ar trebui să consume multe substanțe nutritive pe parcursul zilei. Prin urmare, o gustare școlară sănătoasă este extrem de importantă la această vârstă. Află aici ce conține un sandviș echilibrat și ce ingrediente ar trebui să se regăsească pe lista de cumpărături. Printre lucrurile clasice din cutia cu mâncare se numără sandvișul, mărul sau banana. Fii și mai creativ: În acest articol găsești multe rețete de gustări echilibrate și sfaturi pentru a le diversifica. 


Gustări

De câte mese au nevoie copiii pe zi?

Stomacul copiilor este mai mic decât cel al adulților. Cu trei mese principale, rareori își pot satisface necesarul de calorii și nutrienți, deoarece porțiile sunt mai mici în comparație cu cele ale adulților. Gustările sub formă de sandvișuri, fructe, legume sau finger food ajută la refacerea rezervelor de nutrienți în cazul celor mici. Frecvența meselor este, de asemenea, esențială pentru o alimentație sănătoasă. Ea poate varia în funcție de copil și de situație. Prin urmare, depinde dacă copilul tău ia micul dejun înainte de grădiniță sau de școală. Dacă nu vrea să mănânce dimineața, își poate satisface foamea cu o gustare școlară. Copiii care sunt activi și fac mult sport au nevoie de mai multă energie decât cei care fac mai puțină mișcare. Vârsta celor mici este, de asemenea, un factor decisiv pentru a lua în calcul cât de mare trebuie să fie gustarea.


Variație

Cum să variezi cutia cu mâncare

Diversitatea este distractivă, iar acest lucru se aplică și în cazul gustării școlare. Umple cutia de mâncare cu ingrediente diferite și echilibrate. Variază garniturile și tipul de pâine. Pune în cutie diferite tipuri de fructe, legume și tipuri de salată sub formă de gustare. Poți să fierbi un ou, să-l feliezi și să-l întinzi pe pâine. Este important și aspectul, astfel copiii vor mânca cu plăcere. Așa că merită să fii creativ și să încerci rețete noi. Ce zici, de exemplu, de un sandviș pe care copilul tău nu-l va uita prea curând? Pentru ocazii speciale, cum ar fi zilele de naștere, poți să inventezi ceva special și să transformi un sandviș într-o bufniță, de exemplu. Creativitatea nu are limite.


Carbohidrați

Pâinea este baza

Cel mai important ingredient al unui sandviș? Pâinea, bineînțeles. Pe lângă carbohidrații care furnizează energie, pâinea integrală conține multe fibre alimentare, care sunt mai sățioase decât în cazul pâinii albe. Dacă copilului tău nu-i place pâinea integrală, pâinea din floarea-soarelui, din făină de alac sau pâinea mixtă este o alternativă bună. Desigur, poți să-ți coci singur pâinea și să adaugi și alte ingrediente valoroase, cum ar fi morcovi rași, nuci tocate sau semințe de in.


Produse lactate

Surse importante de calciu, de la cașcaval la brânză dulce

Cașcavalul, brânza dulce și untul oferă calciu, care susține creșterea și conferă o componentă cremoasă. Prin urmare, ia în calcul și produse lactate. Fie că este vorba de o felie de cașcaval, de lapte de băut sau de o porție de brânză dulce. Dacă copilului tău nu-i place brânza sau dacă familia are o dietă vegană, poți alege iaurturi vegetale fortificate cu calciu sau alternative pentru lapte. De asemenea, poți înlocui untul cu produse vegetale tartinabile.


Produse din carne

Garnitură pentru pâine: Nu toți cârnații sunt la fel

Dacă alegi cârnații ca garnitură pentru gustarea școlară, ar trebui să optezi pentru sortimentele slabe, cum ar fi carnea de pasăre feliată sau șunca fiartă. Pe de altă parte, ingredientele precum salamul și mortadela sunt bogate în grăsimi și nu ar trebui să ajungă prea des în pachetele cu mâncare. Tipurile de cârnați slabi conțin proteine, care susțin senzația de sațietate. Chiar și un crenvurst poate fi servit ocazional ca gustare. Cei care doresc să renunțe la carne pot alege în prezent dintr-o gamă largă de alternative vegetariene și vegane.


Fructe și legume

Întotdeauna prezente: Fructele și legumele nu ar trebui să lipsească din nicio cutie cu mâncare

Fructele și legumele proaspete conțin multe vitamine și minerale și fac parte dintr-o gustare școlară sănătoasă. Pune în sandviș salată, castraveți sau roșii. Bucățile de fructe sau frigăruile cu legume, cum ar fi morcovii sau gulia, aduc o alternativă crocantă în cutia cu mâncare. Dacă nu ai timp dimineața să tai alimentele, îi poți oferi copilului și ridichi sau roșii cherry, pe lângă sandviș. Dacă copilului tău îi plac fructele, alege mereu sortimente care conțin puțin zahăr. 


Nuci

Hrană valoroasă pentru sistemul nervos: Nuci, semințe și sâmburi

Nu contează dacă sunt migdale sau nuci: Aceste surse de energie delicioase nu ar trebui să lipsească, deoarece conțin acizi grași nesaturați, proteine, fibre și vitamine care stimulează concentrarea. Acest lucru nu este valabil doar pentru nuci, ci și pentru sâmburi și semințe: De exemplu, poți folosi pâine cu semințe de dovleac pentru sandvișuri sau îi poți da copilului tău iaurt cu semințe de chia într-un borcan pentru conserve. În cazul copiilor mici, nu prea sunt potrivite nucile, deoarece riscul de înghițire este ridicat. Atunci când alegi sortimentele, orientează-te după ceea ce îi place cel mai mult copilului tău să ronțăie.


Gustări sărace în zahăr

Zahăr în cantități mici

Copiii iubesc dulciurile. Încearcă totuși să eviți ingredientele bogate în zahăr pe care le folosești la gustare. Cu cât gustarea școlară este mai variată și mai colorată, cu atât juniorul tău va simți mai puțin lipsa dulciurilor. Dacă vrei să îi dai dulciuri care conțin nutrienți valoroși pe lângă zahăr, alege gustări făcute în casă, cum ar fi biluțele energizante sau feliile de fructe.

Gustări și bunătăți nutritive pentru copii: Aceste rețete sunt cu siguranță gustoase!