Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Gustări pentru jucători, pentru sporirea capacității de concentrare

Opțiunile ideale trebuie să îndeplinească câteva condiții: trebuie să fie rapide, bogate în energie și să se poată mânca cu mâna. Ok, ultimul punct este ușor. Dar cu siguranță nu ai nimic împotriva sporirii capacității de concentrare doar cu o gustare, nu?

Se poate vedea un tânăr care stă în fața unui calculator și se joacă un joc pe calculator în fața unui monitor mare.
© Drobot Dean – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

  • Dacă ești în mijlocul unui joc, nu ai timp de pauze lungi pentru a găti feluri de mâncare complicate.
  • Cu toate acestea, este important să mănânci bine. De aceea, ți-am pregătit cele mai bune cinci gustări pentru jucători.
  • Îți vom recomanda și băuturi care îți vor satisface setea fără un consum excesiv de zahăr. 
  • În plus, vei găsi și o mulțime de rețete delicioase și simple de mâncare sănătoasă. 
Definiție

Care sunt gustările ideale pentru jucători?

Carbohidrații și legumele reprezintă baza optimă pentru fiecare masă:
 

  • carbohidrații conțin energie și îți oferă o senzație de sațietate. În această categorie intră cartofii, orezul și pastele albe sau integrale.
  • Legumele proaspete conțin multe vitamine. De asemenea, legumele verzi conțin și fier, clorofilă, dar și vitaminele C și E. 
  • Fructele cu coajă lemnoasă sau produsele animale, precum ouăle și carnea, conțin proteine.


Creierul funcționează la capacitate maximă atunci când primește suficient oxigen. Cu toate acestea, în urma procesului de metabolizare, se produc radicali liberi, adică molecule de oxigen dăunătoare neuronilor. Aici intervin vitaminele C și E, precum și betacarotenul: acționează împotriva radicalilor liberi și îți protejează creierul. Broccoliul, dar și ardeiul gras și morcovii conțin cantități ridicate de substanțe nutritive. Broccoliul este bogat în vitamina C, potasiu și antioxidanți. Morcovii sunt bombe de betacaroten. Acesta este convertit de organismul nostru în vitamina A, necesară pentru a vedea diferențele de luminozitate.


Nutriție

Top 5 gustări sănătoase

Un bol cu müsli, afine și frunze de mentă. Lângă acesta se poate vedea o lingură aurie. Sub bol este o tavă de culoarea afinelor cu un prosop de bucătărie cu dungi roșii și albe.
© Kaufland Alimente benefice creierului: afinele, nucile și produsele din cereale integrale sunt ideale ca surse de energie.

Jeleurile în formă de ursuleți, pizza, fursecurile și altele asemenea sună bine, dar nu te ajută să te concentrezi. Cel puțin nu pentru mult timp, deoarece în urma energiei primite, va urma imediat oboseala. Apoi ți se va face foame, vei fi obosit și nu te vei putea concentra. Cel mai bine ar fi să faci o listă de cumpărături cu surse bune de energie. Îți recomandăm următoarele alternative ca gustări în timp ce te joci.


Nuci

Aceste mici gustări benefice activității cerebrale te vor ajuta să te concentrezi și să eviți oboseala. Conțin vitamine, minerale, proteine și grăsimi sănătoase. Și substanțele precum colina și lecitina pot ajuta la funcționarea sistemului nervos și vor îmbunătăți memoria și concentrarea. Încearcă recomandările noastre: nuci, migdale, caju, alune de pădure și nuci de Macadamia.


Măr

Această gustare clasică conține vitamina B, provitamina A, vitaminele C și E, dar și nutrimente care luptă împotriva radicalilor liberi (molecule de oxigen dăunătoare). Licopina din mere ajută la îmbunătățirea vitezei de reacție și a capacității de concentrare. Depinde de tine dacă vei mânca felii simple de mere, combinate cu unt de arahide sau pur si simplu sos de mere.


Afine

Triptofanul este un aminoacid din afine care, în corpul nostru, este convertit în serotonină, iar astfel ne dă o stare de bine. De asemenea, afinele reglează nivelul glicemiei, ajută funcționarea neurologică și au puține calorii. În special fructele închise la culoare conțin antociani, care luptă împotriva radicalilor liberi. Poți, de asemenea, să decongelezi struguri și fructe de pădure congelate într-un bol și să le mănânci cu iaurt.


Banane

Bananele reprezintă un alt exemplu clasic perfect pentru furnizarea rapidă de energie, datorită carbohidraților și potasiului conținut.


Cereale integrale

Pentru o porție completă de nutrimente, mănâncă o felie de pâine din cereale integrale, popcorn neîndulcit sau terci de ovăz. Produsele din cereale integrale conțin proteine, minerale și antioxidanți. 


Băuturi

Top 3 băuturi pentru jucători

Apă

Pentru a funcționa corespunzător, corpul nostru are nevoie de minimum 1,5-2 litri de apă zilnic. Apa susține aprovizionarea cu oxigen și sânge a creierului. De aceea, deshidratarea poate duce la dureri de cap, oboseală și reducerea capacității de concentrare. Chiar și cu o pierdere de lichide de 2%, organele, musculatura și celulele nu mai sunt alimentate corespunzător. Astfel, capacitatea de concentrare și performanța vor avea de suferit. 

Cacao

Cacaua poate îmbunătăți capacitatea de concentrare, deoarece aceasta îmbunătățește circulația sângelui în creier. Cu o singură condiție: conținutul de cacao din alimente trebuie să fie de minimum 60%. Băuturile cu cacao din vitrinele frigorifice ale supermarketului conțin foarte mult zahăr. Ca gustare, folosește doar cacaua bio, fără ingrediente adăugate. Un gram de cacao are același efect stimulant precum două grame de cofeină.

Lapte auriu

Combinația de lapte și turmeric conține antioxidantul curcumină, care are un efect pozitiv asupra inimii și creierului.