Kimchi preparat acasă: rețeta
Conținutul pe scurt
- Află de aici ce este kimchi și de ce se folosește acest preparat coreean picant drept garnitură pentru o gamă largă de preparate.
- Gustul său se datorează fermentării acidului lactic și amestecului unic de condimente.
- Dacă vrei să o prepari chiar tu, rețeta este deja pregătită mai jos.
Ce înseamnă kimchi?
Denumirea sa este un termen folosit atât pentru modul de preparare a legumelor prin fermentare, cât și denumirea produsului final. Varza kimchi este varza chinezească fermentată, deci este o altă variantă de preparare a verzei murate. Se prepară cu usturoi, ridichi, morcovi și o marinadă preparată din fulgi de chili, usturoi și amidon sau făină de orez, amestecate și lăsate să fermenteze timp de câteva zile. Astfel, preparatul final va rezista mai mult și va fi mai ușor de digerat. În timpul fermentării, se formează probiotice benefice sănătății tractului intestinal. De asemenea, este bogată în vitamina C. În Coreea, pregătirea de kimchi cu rețeta originală este o tradiție de familie: familiile se adună la început de toamnă și pregătesc varza pentru iarnă. În mod tradițional, frunzele de varză se freacă cu sare din belșug și apoi se lasă la odihnit peste noapte, pentru a se elimina cât mai multă apă din varză. Apoi, se spală sarea de pe frunze. Cu toate acestea, există și rețete de kimchi mai rapide și mai ușor de făcut acasă. În acest articol îți vom explica pas cu pas cum să procedezi.
Mod de preparare: rețeta
- Întâi, desprinde frunzele de varză chinezească de pe cotor. Cea mai rapidă variantă de pregătire acasă este să fierbi apoi frunzele în apă cu sare.
- Apoi, prepară marinada pentru kimchi utilizând rețeta coreeană. Aceasta trebuie să fie roșie. Culoarea provine de la chili și de la sosul de soia. Deseori se folosește și sos de pește. De asemenea, se adaugă și alte legume care sunt la fel de delicioase: usturoi, ceapă, morcovi dulci, ridichi cu un gust ușor iute, ceapă verde și ghimbir aromat, toate având rolul de a condimenta preparatul final. Ghimbirul are rolul de a echilibra aciditatea și gustul iute dat de fulgii de chili și usturoi, alături de zahăr, acesta fiind încă un ingredient necesar. Cea mai bună parte: poți decide tu cât de picant va fi rezultatul. Testează marinada în fiecare etapă și asigură-te că este pe gustul tău.
- La final, adaugă frunzele de varză în marinadă. În Coreea, se folosesc vase de lut sau vase speciale pentru kimchi. Dar tu poți folosi și borcane din sticlă: După procesul de marinare, pune varza în borcane de până la 4 litri. Aceasta trebuie să fie acoperită complet de marinadă înainte de a sigila borcanul. Nu umple borcanul complet, deoarece volumul lichidului va crește pe parcursul procesului de fermentare.
- Lasă borcanele la temperatura camerei timp de 1 zi până la 5 zile. În timpul procesului de fermentație, se formează gaz, care trebuie să fie eliberat. Deschide borcanul o dată de zi timp de câteva secunde. Nu există o regulă pentru perioada de fermentare. Este bună de consumat atât cât este pe gustul tău. Cu cât va fermenta mai mult, cu atât va fi mai acră. Va rezista la frigider timp de 3 luni.
Vrei să începi? Pregătește-ți lista de cumpărături – noi ți-am pregătit rețeta perfectă!
Cum se mănâncă?
Dacă îți este poftă de mâncare coreeană, kimchi este garnitura ideală. Mai jos îți vom sugera câteva idei. Această varză murată și iute se potrivește de minune alături de orice preparat coreean pe bază de orez sau carne. Se servește, de obicei, în boluri mici din ceramică și este absolut delicioasă alături de Bibimbap. Se adaugă orez, diferite sortimente de legume, carne de vită și pastă de chili într-un bol, peste care se adaugă un ou. Acest amestec se va îngroșa odată ce ingredientele sunt amestecate. De asemenea, sushi merge excelent alături de varza murată. Poți adăuga kimchi și în sandvișuri, în salate sau alături de brânzeturi cu gust puternic. De asemenea, se poate folosi și ca bază pentru supe picante. Pentru supă, prăjește usturoi și ghimbir. Adaugă kimchi și supă concentrată de pui sau de legume. Apoi adaugă tofu, asezonează cu ceapă verde și gata! O rețetă de aperitiv este chiar și mai simplă. Clătite cu kimchi. Pentru aceasta, prepară un aluat puțin mai gros decât cel normal de clătite, dar adaugă și kimchi și ceapă verde, iar apoi prăjește amestecul ca o clătită groasă.