Kimchi rapid
Ingrediente (8 porții)
| 1.5 kg | varză chinezească |
| 300 g | sare de mare |
| 1 | ceapă |
| 4 căței de | usturoi |
| 50 g | ghimbir |
| 2 | ardei iute |
| 4 linguri | oțet de orez |
| 2 linguri | făină de orez |
| 100 g | ridiche |
| 150 g | morcovi |
| 1 linigură | zahăr brun |
| 2 linguri | sos de soia |
| 2 | ceapă de primăvară |
Preparare
- 1
Se clătește 1 borcan mare (aproximativ 3,5 litri) cu apă fierbinte clocotită. Spălați varza, scurgeți-o, îndepărtați tulpina și desprinde-ți fiecare frunză.
- 2
Fierbeți 5 litri de apă cu sare de mare. Adăugați varza chinezească în apă sărată timp de 5 minute, scurgeți, clătiți cu apă rece și uscați.
- 3
Spălați și scurgeți ceapa verde, ridichea și morcovii. Tăiați ceapa de primăvară în inele, decojiți ridichea și morcovii grosier.
- 4
Se amestecă varza chinezească cu pasta de condimente, zahărul crud din trestie de zahăr și sosul de soia. Pliați în ceapa de primăvară și legumele rase, frământați timp de 2 până la 3 minute, turnați în borcan și lăsați să se infuzeze peste noapte într-un loc întunecat la temperatura camerei.
- 5
Serviți Kimchi cu alimente coreene sau puneți într-un castron.