Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Carne de porc născut și crescut în România

Suntem primul lanț de magazine în care 100% din carnea de porc de la Raftul Românesc provine de la porci născuți, și nu doar crescuți în România, ca urmare a extinderii programului de stimulare a producției interne. Totodată sprijinim fermierii să adere la primul program de bunăstare a animalelor, ce aduce noi standarde de calitate pentru creșterea porcilor. 

Programul agricol pentru carnea de porc

Noi standarde de creștere a porcilor

Carne de porc de la ferme romanesti

Noul program agricol sprijină fermele de porci să adere la standarde superioare de bunăstare a animalelor, astfel că românii vor putea pune pe mesele lor carne de porc 100% românească, de o calitate mai bună. 

Acesta introduce în ferme un model de dezvoltare a agriculturii și a bunăstării animalelor în lanțul de aprovizionare cu carne de porc, pe 4 paliere: 

  1. Colaborarea directă cu fermierii;
  2. Introducerea unor standarde mai ridicate de bunăstare a animalelor;
  3. Introducerea unui sistem de hrană, cu cereale 100% românești, periodic analizate;
  4. Introducerea unui sistem de audit de siguranță și calitate pentru ferme, hrana porcilor, precum și de monitorizare a sănătății porcilor.

Programul agricol pentru carnea de porc este o premieră în România și depășește cerințele legislative, fiind un model de urmat pentru a crește producția internă de carne de porc de calitate.

Carne de porc de la ferme romanesti

Programul agricol pentru carnea de porc introduce un sistem de controlare a calității, pentru a oferi, în final, carne mai gustoasă, prin întregul pachet de măsuri:

1. Auditul fermelor și a standardelor de bunăstare a animalelor - colaborăm cu o companie internațională de certificare, care desfășoară auditul și analizează criterii precum îngrijirea porcilor, starea de sănătate, hrana, măsurile de igienă și standardele sanitare. Fermele din program au obținut nivelul Avansat, ce depășește cerințele legale. 

2. Hrană cu cereale 100% autohtone - toate cerealele ce compun hrana porcilor sunt aprobate, provin 100% din recoltă românească și conțin soia românească, nemodificată genetic.

3. Auditul hranei - lucrăm cu o instituție neutră, independentă, pentru prelevarea probelor și analiza furajelor direct de la fermă, pentru a garanta calitatea în mod constant. Hrana e periodic analizată în vederea controlului de pesticide, salmonella, dioxină sau metale grele.

4. Sistem de monitorizare a sănătății porcilor - datorită acestuia, porcilor le vor fi administrate mai puține medicamente, iar noi vom primi regulat informații referitoare la nivelul acestora. 

5. Fermele oferă spații mai mari - spațiile de creștere au minimum 0,715 mp/porc, mai mult decât cerințele legale, și se află la o distanță de maximum 300 de km de la fermă la abator.

6. Condiții de viață mai relaxate - cu cât porcii sunt mai relaxați și au condiții de viață mai bune, cu atât carnea este mai gustoasă. Porcii sunt animale curioase, care își doresc să exploreze și să se joace. De aceea, spațiile de creștere au fost dotate cu jucării naturale, din lemn, care îi ajută să fie mai relaxați și, în consecință, mai sănătoși. În plus, datorită faptului că sunt născuți și crescuți în România, se elimină nevoia de transport a purceilor, factor de stres cu impact asupra calității cărnii.  


Din sortiment

Găsești tot ce cauți

Caută în toate magazinele noastre carnea de porc românească și bucură-te de carne de porc de cea mai bună calitate. Cotlet, pulpă, piept, mușchiuleț, ceafă, rasol, organe sau carne tocată, toate fac parte din sortimentul nostru.

Alegând produsele noastre, sprijini fermierii români.


Cum a început totul?

100% Crescut în România

Calitatea Kaufland

În luna noiembrie a anului 2017, am inaugurat primul program național pentru carne de porc 100% românească, împreună cu Cooperativa Agricolă „Țara Mea” și cu sprijinul Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură și al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Programul a fost să se susțină pe termen lung, durabil, pentru a stimula producția internă de carne de porc. Noi garantăm preluarea în rețeaua națională de magazine a cantității de carne proaspătă de porc provenită direct de la fermierii români.

Produsele din carne se găsesc într-un spațiu de vânzare dedicat, Raftul românesc, amenajat special pentru a te încuraja să alegi produsele de proveniență locală.

Raftul românesc

Primul program național pentru carne de porc românească

Raftul Românesc este primul program național cu circuit complet de la fermier la raft, care crește semnificativ prezența cărnii de porc românești în comerțul modern în rețeaua Kaufland România.

Programul include peste 50% dintre fermierii mici și mijlocii din România, și le oferă acestora garanția preluării integrale a porcilor născuți și crescuți în țara noastră, precum și sprijin pentru dezvoltare și consiliere.

Mai multe detalii despre proiect poți găsi accesând linkul de aici sau vizionând clipul alăturat.


Rețete cu carne de porc

Inspiră-te