Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Imaginea rețetei Souvla
© Chef Foa

Souvla

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

500 g ceafă de porc
500 g piept de porc fără șorici
3 căței usturoi
10 g mentă
1 legătură ceapă verde
2 lămâi
200 g roșii cherry
100 g spanac
150 g iaurt

Pentru pâinea Naan:

200 g făină
1 linguriță zahăr
3 g drojdie
50 ml lapte
piper
2 linguri iaurt
2 linguri sare de mare
3 linguri ulei de măsline extra virgin
1 ou

Preparare

1

Se taie carnea în bucăți mari, se sărează, se pune suc de lamâie, ceapă verde și apoi se amestecă bine. Se pun bucățile de carne pe frigăruie, intercalate (o bucata de ceafă, o bucată de piept de porc). Se bagă la cuptor și se dă timp, adică se gătește încet.

2

Pentru Naan: se dizolvă drojdia în lapte călduț, apoi se amestecă cu oul, zahărul, uleiul de măsline, iaurt, sarea și piperul. Se adaugă făină, se frământă și se lasă la dospit. Se modelează coca și se coace în cuptorul încins la 250°C cu flacără deschisă sau se frige în tigaie câteva minute pe fiecare parte.

3

Carnea odată gătită se scoate de pe frigăruie cât e caldă și se taie în bucăți numai bune de o înghițitură, se stoarce lămâie proaspătă și se potrivește gustul cu sare și piper. Roșiile se taie cuburi, iaurtul se amestecă cu menta și puțin usturoi ras.

4

Pentru montaj, se așază pâinea și deasupra un strat de spanac proaspăt, peste care se pun celelalte ingrediente.


Vezi cum se face


Poate ai poftă și de...