Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegetarian

Brânză proaspătă cu usturoi

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 229/​958
    kcal / kJ
  • 40 g
    carbo-hidrați
  • 10 g
    proteine
  • 5 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    229/958 kcal/kJ, 40 g carbo-hidrați, 10 g proteine, 5 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

150 g iaurt bio simplu degresat
150 g brânză de vaci slabă
2 căței de usturoi mari
1 lingură chives proaspete tocate
1 lingură pătrunjel tocat
2 lingurițe mărar proaspăt
1 linguriță coajă de lămâie rasă fin
sare
piper

Pentru servit:

1 andivă, frunzele separate
4 morcovi tăiați în batoane de 5 cm
1 legătură ceapă verde
4 tije de țelină tăiate batoane de 5 cm
4 felii de pâine integrală

Util

  • Această brânză cu iaurt, acrișoară, cu textură moale, aromată cu verdețuri și usturoi, formează un aperitiv sau o gustare sănătoasă și este bună pentru picnic. Usturoiul se opărește pentru a avea o aromă mai dulce. Se servește cu legume proaspete și pâine integrală, peste care se întinde brânza.


Preparare

    1

Se căptușește o sită adâncă cu o pânză pusă în două și se așază deasupra unui castron. Se amestecă iaurtul și brânza de vaci până se omogenizează, apoi se pun în strecurătoare. Se învelește amestecul cu pânza și se pune în frigider. Se lasă la scurs peste noapte.

    2

A doua zi, se pun cățeii de usturoi necurățați într-o crăticioară cu apă fiartă și se fierb la foc mic 3 minute sau până se înmoaie. Se scurg. Se stoarce usturoiul din coajă și se toacă sau se face piure.

    3

Se desface amestecul de iaurt scurs și se pune într-un castron curat (lichidul de la scurs se aruncă). În brânza cu iaurt se adaugă usturoiul opărit, verdețurile și coaja de lămâie, precum și sare și piper după gust. (Brânza cu iaurt poate fi ținută în frigider, acoperită, 3–4 zile.)

    4

Se scoate brânza cu iaurt într-un castronel și se pune pe un platou. Se aranjează alături legumele pregătite și bucățile de pâine și se servesc.