Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Șunca de bere: merge bine cu o gustare consistentă

Contrar numelui, berea nu este unul dintre ingredientele tipice ale acestui tip de cârnat. Bine cunoscuta șuncă de bere și-a primit numele de la tradiția de a o servi ca garnitură consistentă cu bere; în această combinație ar trebui să-și dezvăluie întreaga savoare. 

Informații utile

Șunca de bere are următoarele proprietăți speciale

Șuncă de bere proaspătă în detaliu

„Șuncă de bere” este termenul folosit pentru un cârnat fiert într-un intestin artificial care conține o umplutură de carne grosieră, din bucăți de porc în saramură, care a fost fiartă sau afumată. Cârnatul este compus din umplutură de bază pentru cârnați și este amestecat cu carne de porc fără grăsime. Pentru condimentare, se folosește sare pentru saramură cu nitriți, piper, nucșoară și ghimbir. Șunca de bere se consumă, de obicei, ca mezel pe pâine. Are un gust consistent, cărnos și picant.


Proveniență

De unde provine șunca de bere?

Șunca de bere a primit acest nume, pentru că se servea în mod tradițional drept gustare împreună cu bere. O variantă este șunca de bere din pasăre, care poate conține și alte tipuri de carne decât cea de pasăre.


Sezon

Când este sezonul șuncii de bere?

Șunca de bere este disponibilă pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită șunca de bere și cum se depozitează aceasta?

Șuncă de bere proaspătă în detaliu

Șunca de bere se consumă sub formă de mezel în felii subțiri, cu pâine sau chifle. În mod tradițional, se consumă împreună cu bere. Dar șunca de bere poate fi folosită și în alte moduri. De exemplu, sub formă de salată cu șuncă de bere. Pentru acest preparat, șunca de bere se taie în fâșii fine și se servește cu castraveți, ceapă și sos. Șunca de bere în salata de paste, șunca de bere ca preparat consistent cu ou prăjit sau șunca de bere sub formă de cordon bleu reprezintă alte variante.

Cum se depozitează șunca de bere

Șunca de bere și tipurile asemănătoare de cârnați nu trebuie depozitate la frigider mai mult de 3 zile. De altfel, mezelurile se răcesc cel mai bine direct deasupra lădiței de legume. Produsele deja deschise trebuie consumate în câteva zile. De asemenea, șunca de bere poate fi congelată la o temperatură de minus 18 grade timp de 4 luni. Ambalajul trebuie să fie bine închis. Conservele cu șuncă de bere au fost conservate și, prin urmare, au un termen de valabilitate mai lung.


Ingrediente

Ce conține șunca de bere

Fiind o sursă valoroasă de fier, șunca de bere conține fier foarte ușor digerabil, precum și vitaminele B importante și mineralele vitale calciu și magneziu. Șunca de bere conține fosfor, cupru, potasiu și clorură. Vitaminele B1 și B3 au o funcție importantă în metabolismul energetic. Mineralele conținute, calciu și magneziu, întăresc inima umană, oasele și mușchii, în special în timpul stresului și al efortului fizic.

Valoare nutritivă
 

kcal: 194 kcal

Carbohidrați: 0,17 g

Proteine: 21,36 g

Grăsimi: 12,04 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,01 µg

Vitamina B1: 0,37 mg

Vitamina B2: 0,24 mg

Vitamina B6: 0,28 mg

Vitamina C: 23,76 mg

Vitamina E: 0,32 mg

 

Minerale

 

Calciu: 13 mg

Fier: 1,89 mg

Potasiu: 367 mg

Magneziu: 26 mg

Sodiu: 821 mg