Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Imaginea rețetei Biscuiți cu ghimbir și jeleu de coacăze
© Redacția Kaufland

Biscuiți cu ghimbir și jeleu de coacăze

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 78/​331
    kcal / kJ
  • 11 g
    carbo-hidrați
  • 1 g
    proteine
  • 4 g
    grăsimi
  • 1
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    78/331 kcal/kJ, 11 g carbo-hidrați, 1 g proteine, 4 g grăsimi, 1 UG

Ingrediente (5 porții)

15 g ghimbir
80 g zahăr
150 g unt
340 g făină + făină pentru blat
2 lingurițe praf de copt
2 gălbenușuri de ou
1 praf sare
4-6 linguri jeleu de coacăze
2 lingurițe zahăr pudră

Preparare

1

Curăță ghimbirul și toacă-l fin. Frământă zahărul, untul în bucăți, făina, praful de copt, gălbenușul, ghimbirul și sarea până obții un aluat neted.

2

Înfășoară în folie aluatul și lasă-l timp de aprox. 1 oră la rece. Întinde aluatul pe un blat presărat cu făină până obții un dreptunghi cu o grosime de circa un centimetru și decupează-l în 5 biscuiți cu o lățime de 1,5 centimetri.

3

Pune biscuiții într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și sapă mici gropițe în biscuite cu coada unei linguri din lemn.

4

Coace biscuiții în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (convecție: 160 de grade) timp de cca 15-18 minute. Lasă biscuiții să se răcească puțin pe un grătar pentru prăjituri, umple gropițele cu jeleu și presară pe deasupra zahăr pudră.


Poate ai poftă și de...