Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Jocuri în aer liber pentru copii: Idei distractive

Copiii nu se satură de joacă. Mai ales dacă se joacă afară, în natură. În acest articol găsești idei grozave de jocuri în aer liber. În grădină, în parc, în echipă sau individual, cu mingea sau cu coarda: Iată cele mai bune jocuri în aer liber care îți vor face copilul să iasă în aer liber și nu doar vara.

În plan secundar, un grup de copii aleargă pe o pajiște în soare, iar în fundal sunt arbori foioși.
© davit85 – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

  • Ce ne jucăm? Părinții cunosc această întrebare. Aici ai inspirație pentru jocuri amuzante afară, inclusiv actualizări interesante pentru jocuri clasice, precum de-a v-ați ascunselea, aruncatelea sau prinselea.
  • Saci de iută, mingi, baloane sau corzi: Cu aceste ustensile, poți aduce și mai multă mișcare în jocurile în aer liber.
  • Planifici o petrecere aniversară pentru copii în grădina ta în această vară? Iată idei creative de joacă pentru copii mici și mari, pentru cupluri și grupuri și pentru întreaga familie.
O nouă interpretare a unui joc clasic

Cum să faci jocurile vechi mai atractive 

Nu contează dacă ești cu copiii în grădină, în parc sau pe o pajiște mare: Aceste trei jocuri sunt potrivite în orice moment. Dacă dorești puțină varietate, vei găsi aici idei minunate pentru a juca aceste jocuri într-un mod complet diferit.

  • Prinselea: Toată lumea cunoaște acest joc clasic, dar există multe alte variante: de exemplu, prinselea în șir cu mai mulți jucători, în care prizonierii pot prinde la rândul lor și merg mână în mână pentru a-i prinde pe ceilalți jucători. Altă variantă este „prinselea în mersul crabului”, în care toți jucătorii se deplasează în mâini și picioare, cu burta în sus - un antrenament excelent pentru întregul corp.
  • De-a v-ați ascunselea: Variază acest joc clasic cu mici modificări și mută acțiunea afară. De exemplu, ce zici dacă cel care caută trebuie să se întoarcă întotdeauna la punctul de plecare și să strige cu voce tare numele celui prins? Încearcă și această alternativă. Sau preferi combinația de-a v-ați ascunselea cu prinselea? În acest caz, câștigi doar dacă ai prins celălalt jucător după ce l-ai găsit. 
  • 1, 2, 3 la perete stai: Această idee de joc necesită o bună capacitate de reacție. Un jucător se întoarce cu spatele și numără până la trei, jucătorul stabilește ritmul, iar acest lucru face jocul mai interesant și mai distractiv. După ce termină de numărat, se întoarce, iar ceilalți copii care au încercat între timp să ajungă la linia de finiș trebuie să rămână statui. Cine se clatină trebuie să se întoarcă la start.

Echipamente de joacă

Poți să joci aceste jocuri cu minge sau cu baloane

Un grup de copii organizează o cursă cu saci pe o pajiște.
© IdeaBug, Inc. – stock.adobe.com Afară ai pur și simplu mai mult spațiu de zbenguială: O pajiște goală este locul perfect pentru a organiza o cursă cu saci vara.

Jocurile în aer liber, în care se folosesc echipamente de joacă, sunt foarte distractive pentru cei mici. Mingea este foarte populară atât printre copii, cât și printre adulți. Un joc de fotbal sau un joc de aruncă și prinde mingea îi va atrage chiar și pe cei mai mari leneși în aer liber. Practic: Cu mingea, poți începe jocul imediat, fără să fie nevoie să construiești un teren de joc sofisticat sau să investești mult timp în pregătire. Acest lucru este valabil și pentru următoarele idei: Îți trebuie doar jucăriile potrivite și distracția începe! 

  • Cursa cu saci: Această idee de joc funcționează în perechi, dar și în grupuri mai mari, cum ar fi la o petrecere aniversară pentru copii. Pentru a începe, fiecare jucător are nevoie de un sac de iută. Ce se întâmplă cu cel care reușește să parcurgă cel mai repede un traseu marcat sau o anumită distanță în timp ce sare într-un sac? Câștigă! Ai doar un sac la dispoziție? Nicio problemă: Copiii merg unii după alții și înregistrează timpul respectiv cu un cronometru.
  • Patinaj în perechi: Împreună ca o echipă, acesta este motto-ul patinajului în perechi. Perechea care joacă împreună se leagă cu o panglică la picioare și trebuie să ajungă la țintă mai repede decât echipele adverse, fără să se răstoarne. Alternativă: Perechea încearcă, spate în spate, să transporte un balon dincolo de linia de sosire, bineînțeles, fără ca acesta să cadă înainte de linia de sosire.
  • Echilibristul: Pentru această idee de joc, pune o frânghie sau o coardă lungă pe podea. Apoi, fiecare jucător trebuie să-și țină echilibrul desculț pe frânghie până când ajunge pe partea cealaltă. Poți să faci asta fără să aluneci de pe frânghie? De altfel: Chiar dacă pare ușor, acest joc în aer liber este o provocare nu numai pentru copii, ci și pentru adulți.

Jocuri handmade

Jocuri handmade grozave în aer liber pentru petreceri aniversare 

Plănuiești o petrecere aniversară pentru copii sau o sărbătoare în familie și ai vrea să depui mai multă energie în pregătirea programului de jocuri? Perfect! Cu puțină îndemânare, îți poți crea propria colecție de jocuri în cel mai scurt timp. Cu ajutorul unor obiecte simple de uz casnic și de bucătărie, poți crea un set de idei de jocuri care pot ocupa cu ușurință o după-amiază întreagă. O idee bună: Implică și copiii în acest proces, pentru a spori timpul de joacă. Puteți pregăti împreună terenul și echipamentele de joacă. Practic și sustenabil: Majoritatea echipamentelor de joacă handmade se pot depozita în beci după prima rundă de joacă și le poți scoate din nou când copiii se vor juca. 

Piramida din conserve

Atât copiii, cât și adolescenții și adulții se distrează cu acest joc de aruncat, pentru că e nevoie de îndemânare și precizie. 

Ai nevoie de:

  • Șase cutii de conserve vechi (cel mai bine este să lipești marginile ascuțite cu bandă adezivă)
  • Vopsea acrilică și benzi adezive colorate
  • Trei mingi de tenis
  • Un băț

Cum procedezi: Pregătește conservele împreună cu cei mici. Copiii pot să le picteze în culori și să le decoreze lipind bandă adezivă, înfășurând lână în jurul lor sau lipind hârtie colorată pe ele. Când toate conservele sunt gata, așază-le ca o mică piramidă, trei conserve la bază, două la mijloc și una în vârf. Apoi stabilește o distanță și marchează punctul de aruncare cu un băț. Desigur, poți ajusta distanța în funcție de vârsta copiilor. Să începem! Fiecare jucător încearcă, folosind cele trei mingi de tenis, să doboare cât mai multe conserve. Dacă copiii sunt mai mari, poți să construiești mai multe conserve pentru a face jocul mai dificil.

Cursa cu baloane cu apă 

Acest joc este distractiv când este foarte cald afară și vrei să te răcorești, deoarece în centrul acțiunii se află baloane cu apă care pot exploda oricând.  

Ai nevoie de: 

  • Două găleți pline cu apă
  • O lingură de lemn sau un polonic
  • Baloane cu apă

Cum procedezi: Așază cele două găleți pline cu apă la distanță. Una dintre ele conține toate baloanele umplute cu apă. La semnalul de start, scoate un balon din găleată cu lingura de lemn sau cu polonicul și aleargă cu el la cealaltă găleată. Pe drum, balonul cu apă nu trebuie să cadă și trebuie să aterizeze în siguranță în cealaltă găleată. Ca alternativă, poți organiza cursa sub forma unui joc de ștafetă, în care copiii trebuie să își paseze unul altuia lingura de lemn și să concureze în echipă. O altă variantă amuzantă a jocului: Stabilește o limită de timp sau include obstacole mici, cum ar fi mobilierul de grădină, în cursa cu obstacole. 

Aruncă la țintă

Ai nevoie de puțin timp pentru acest joc de aruncat în aer liber, dar efortul va merita. Cu siguranță copiii tăi vor dori să îl joace mereu.

Ai nevoie de:

  • Cinci farfurii de carton
  • Câteva pietre
  • Un băț
  • Trusă de cusut
  • O foarfecă
  • O cariocă groasă
  • Material textil colorat 

Cum procedezi: Coase saci mici de aceeași mărime din materialul textil și umple-i cu nisip, cântărește nisipul astfel încât fiecare sac să cântărească la fel. Cel mai bine este să faci trei saci identici dintr-o singură bucată de material. În acest fel, fiecare jucător poate alege o culoare sau un model și își poate recunoaște sacii de aruncat. În timp ce coși, copiii tăi pot eticheta farfuriile de carton. Fiecare farfurie trebuie să aibă numere diferite, de exemplu, 5, 10, 20, 50 și 100. Farfuria indică numărul de puncte pe care jucătorul le primește atunci când o lovește. Așază farfuriile de carton în șir pe podea, astfel încât numărul 5 să fie cât mai aproape de aruncător și numărul 100 să fie cât mai departe. Pune pietre pe farfurii în caz că bate puțin vântul. Stabilește linia de aruncare cu un băț și jocul poate începe. Fiecare jucător are trei încercări: La final, fiecare jucător adună suma punctelor de pe farfurii. Câștigă jucătorul cu cele mai multe puncte.