Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cel mai simplu mod de a construi un hotel de insecte

Ai mai construit vreodată un hotel de insecte? Nu este greu să faci ceva pentru păstrarea echilibrului ecologic. Aici îți vom explica de ce termenul de „hotel de insecte” este, de fapt, greșit, cum poți construi chiar tu un stup de albine și ce trebuie să iei în considerare la alegerea unei locații.

Se pot vedea tuburi din bambus și trestie. În mijloc, o albină privește în afara tubului.
© lcrms – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

  • Oamenii construiesc locuințe pentru insecte pentru a ajuta populația de albine.
  • Fac acest lucru, deoarece habitatul natural al animalelor este amenințat de diverși factori.
  • Albinele preferă un stup stabil și ferit de vânt, cu mult soare și în apropierea surselor de hrană.
  • Poți construi un hotel pentru insecte durabil din aluminiu. 

 

Definiție

Ce este un hotel de insecte?

Practic, „hotel de insecte” nu este denumirea corectă, pentru că nu este un loc unde insectele se duc să doarmă, să se odihnească sau să își petreacă vacanța. Căsuță pentru insecte ar fi o denumire mai bună, deoarece sunt construite ca ajutor pentru a-și forma colonii. De exemplu, albinele sălbatice își depun ouăle aici. Apoi se dezvoltă în larve, iar când ajung la maturitate, părăsesc casa.


Semnificație

De ce sunt importante hotelurile de insecte?

Bețe de lemn într-un coș, în stânga se pot vedea trei cutii de aluminiu umplute cu bețe de lemn. În față sunt niște foarfece de grădinărit.
© lcrms – stock.adobe.com Vrei să construiești un hotel de insecte? Încearcă cu o doză de aluminiu!

Hotelurile de insecte îndeplinesc un rol important: oferă insectelor un loc pentru a-și face cuibul. Te-ai putea întreba dacă insectele nu au suficient spațiu în natură. Răspunsul: din păcate, nu. Habitatul natural al acestor animale este afectat de o varietate de factori, afectând astfel echilibrul ecologic. Populația de insecte este în declin în întreaga lume, iar acest lucru este valabil chiar și pentru insectele benefice pentru grădină, precum albinele. Rata de mortalitate a albinelor devine o problemă din ce în ce mai mare. Există mai mulți factori care joacă un rol în declinul populațiilor de insecte. Multe insecte sunt îndepărtate din habitatul lor natural, de exemplu, din cauza cantităților mari de pesticide și insecticide folosite în agricultură. Dar și urbanizarea și tăierea pădurilor reprezintă factori importanți. De aceea, este foarte important să oferim insectelor zburătoare un loc pentru a-și face cuibul în zonele urbane. În plus, este chiar distractiv să construiești un hotel pentru insecte! De altfel: Kaufland își dorește să contribuie la rezolvarea problemei. Poți afla de aici ce facem pentru remedierea problemelor.


Criterii

Ce criterii trebuie să îndeplinească locația pentru a deveni casa unor insecte?

Locația în care vei așeza hotelul pentru insecte este cel puțin la fel de importantă ca hotelul în sine. De multe ori, vedem cuiburi de albine atârnate în copaci. Arată foarte frumos, dar nu este chiar cea mai bună idee. Albinele preferă un stup stabil, ferit de vânt, din care pot zbura fără ca stupul să fie legănat de vânt. Din acest motiv, se recomandă prinderea cuibului cu cabluri, pentru a i se asigura stabilitatea. În general, sunt valabile următoarele: Cu cât cuibul este mai ferit de vânt, cu atât este mai bine. O locație orientată spre sud, cu mult soare, este perfectă. Cel mai important aspect este ca mediul înconjurător să ofere o sursă suficientă de hrană și să fie astfel bogat în flori. Albinele sălbatice și alte insecte utile trebuie să aibă acces la polenul din florile sălbatice pentru a-și hrăni larvele. Altfel, chiar și cel mai frumos hotel de insecte nu va fi folosit. 

Trebuie să fie un hotel de lux?

Nu, nu este nevoie să fie mare sau construit din lemn, cu multe încăperi și care să necesite multe materiale. Datorită dimensiunilor mari și căilor de acces de diferite dimensiuni, mari și mici, cuiburile mai mari tind să atragă specii variate de insecte, de la albine sălbatice la bondari, buburuze, fluturi și o mulțime de alte insecte. Dar, chiar și urmând câțiva pași simpli, poți construi un hotel de insecte pentru grădină sau balcon, care va fi perfect pentru scopul utilizării și va oferi insectelor un spațiu pentru înmulțire protejat.


Instrucțiuni

Cel mai simplu mod de a construi o căsuță pentru albine

Pentru a instala un cuib de albine sălbatice în grădina ta sau pe terasă, ai nevoie de o listă de cumpărături cu doar câteva articole. O metodă foarte rapidă și eficientă este de a construi o căsuță pentru insecte dintr-o conservă de aluminiu. Materialele sunt ușor de găsit și de utilizat. 

Construirea unei căsuțe pentru albine - materiale
 

  • o cutie de aluminiu mare și curată, cu capacul îndepărtat
  • tulpini de bambus sau de trestie
  • un ferăstrău manual și unul cu ghidare
  • o mașină de găurit
  • șmirghel
  • legături de cablu 

Construirea unui stup - instrucțiuni

1

Pasul 1

Întâi, trebuie să pregătești tuburile în care vor crește larvele. Dacă ai cum, tuburile de bambus se pot culege chiar din natură sau din grădina ta; dacă nu ai acces la ele, se pot cumpăra din magazinele de bricolaj. De obicei, tulpinile de trestie nu sunt solide pe cont propriu, dar se pot împleti și rula sub forma unui covoraș. Este important ca tuburile din bambus să nu aibă denivelări. Poți face găuri în tulpini cu o mașină de găurit sau cu o sârmă.

2

Pasul 2

În partea inferioară a conservei, fă câte o gaură la 3 cm de centru, pe stânga și pe dreapta, astfel încât să semene cu o priză. Introdu o legătură de cablu prin aceste orificii pentru a putea suspenda conserva de un copac tânăr și îngust.

3

Pasul 3

Taie tuburile de bambus sau de trestie în două bucăți cu o lungime de 10 cm. Ideal, trestia se taie cu foarfece de grădinărit foarte ascuțite - pentru a nu face așchii, se recomandă să o îmbibi în apă înainte. După tăiere, las-o la uscat și apoi ruleaz-o. Pentru bambus, vei avea nevoie de un ferăstrău cu ghidare pentru tăierea tuburilor mai groase și de unul metalic pentru cele mai subțiri.

4

Pasul 4

Netezește unul dintre capetele plantei. Acest capăt va ieși din conservă și va fi cel pe care albinele îl vor folosi să intre și să iasă din căsuță. Pentru ca albinele să nu se accidenteze, este important ca acest capăt să fie neted și să nu aibă așchii.

5

Pasul 5

Acum este timpul pentru umplere. Introdu tuburile pe lungime în cutie. Important: Trebuie să se alinieze cu partea inferioară a acesteia - astfel, insectele vor avea un mic acoperiș și, în plus, este important ca fiecare tub să fie atașat de bază pentru ca larvele să poată avea propriul lor spațiu. Pune cât de multe tuburi poți pentru a umple conserva. Acestea ar trebuie să fie atât de dese încât să nu cadă din conservă. 

6

Pasul 6

Pune conserva la un unghi în care să pară că se află în cădere. Folosește legătura de cablu pentru a o prinde de un copac sau de o bucată de lemn.