Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
kaufland.ro/retete
https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_1010/std.lang.all/54/26/Asset_1795426.jpg

Latte cotto de ciocolată

Cel mult 30 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

2 linguri pudră de cacao neîndulcită
2 lingurițe (cu vârf) praf de gelatină transparentă
750 ml lapte semidegresat
115 g zahăr brun
30 g ciocolată neagră
nucșoară proaspăt rasă
așchii de ciocolată neagră, pentru servit

Util

  • Acest desert bogat în ciocolată se face cu lapte semidegresat, pudră de cacao și puțină ciocolată neagră pentru o tratație dulce cu foarte puține grăsimi.


Preparare

1

Se amestecă pudra de cacao cu 2 linguri de apă într-un castronel, amestecând până se omogenizează.

2

Se presară gelatina peste 250 ml de lapte într-un castron separat și se lasă 5 minute sau până se înmoaie.

3

Între timp, se toarnă restul de lapte într-o oală. Se adaugă zahărul brun, ciocolata tocată gros și destulă nucșoară rasă. Se fierbe până se topește ciocolata. Se ia de pe foc și se adaugă la mixtura de cacao.

4

Se adaugă gelatina, se pune din nou pe foc și se fierbe 3 minute sau până se dizolvă gelatina. Se împarte amestecul în șase pahare sau forme de 180 ml și se răcește la temperatura camerei. Se ține la frigider cel puțin 4 ore. Se servește cu așchii de ciocolată, dacă se dorește.