Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Varza chinezească: bogată în vitamina C

Varza chinezească era deja cultivată în urmă cu 1500 de ani în provincia chineză Canton. Probabil că este rezultatul unei încrucișări între un tip de nap și o legumă chinezească. Este cunoscută pentru conținutul său ridicat de vitamine, minerale și aminoacizi.

Informații utile

Varza chinezească are următoarele proprietăți speciale 

Varză chinezească proaspătă în detaliu

Varza chinezească este o plantă legumicolă care se cultivă și se consumă de peste 1500 de ani. Face parte din grupul de alimente din care face parte și varza și, prin urmare, din familia Brassicales. Varza chinezească are frunzele de culoare verde deschis spre alb, iar interiorul său este alb. Ca și în cazul salviei, frunzele de varză chinezească pot avea foarte multe forme. Totuși, în general, varza chinezească tinde să fie cilindrică, alungită și deschisă în partea superioară. O trăsătură caracteristică a verzei chinezești este gustul său proaspăt și crocant, care se armonizează deosebit de bine cu mâncărurile consistente.


Proveniență

De unde provine varza chinezească?

Există dovezi conform cărora varza chinezească a fost cultivată în China încă din secolul al V-lea d.Hr. De acolo, s-a răspândit mai întâi în Asia de Est și de Sud-Est, înainte de a fi cultivată treptat în Europa. În prezent, varza chinezească se cultivă aproape peste tot în lume – în Europa, de exemplu, cele mai mari cantități de varză chinezească se cultivă în Olanda.


Sezon

Când este sezonul verzei chinezești?

Varza chinezească se recoltează în principal între lunile iunie și decembrie, motiv pentru care poate fi descrisă atât ca o legumă de vară, cât și de iarnă. Cu toate acestea, deoarece varza chinezească este, de asemenea, cultivată pe scară largă în sere, aceasta poate fi recoltată și este disponibilă pe tot parcursul anului. 


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită varza chinezească și cum se depozitează aceasta?

Varză chinezească proaspătă în detaliu

Varza chinezească fi consumată crudă, fiartă, prăjită sau călită. Aroma sa este extrem de delicată și foarte subtilă. Varza chinezească se folosește ca ingredient vegetal în prepararea diferitelor feluri de mâncare, cum ar fi salata de varză chinezească sau varza chinezească murată. Este, de asemenea, folosită ca ingredient în prepararea mâncării naționale coreene, kimchi, care este varză chinezească fermentată.

Cum se depozitează varza chinezească

Varza chinezească poate fi depozitată în compartimentul de legume al frigiderului timp de aproximativ o săptămână. Pentru a prelungi termenul de valabilitate, cel mai bun mod de a păstra varza chinezească este într-o pungă de păstrare, în stare proaspătă. De asemenea, varza chinezească poate fi congelată și depozitată în compartimentul de congelare al frigiderului.


Rețete

Ce puteți găti cu varză chinezească


Ingrediente

Ce conține varza chinezească

Varză chinezească proaspătă în detaliu

Varza chinezească oferă cantități mari de vitamina C, precum și alte minerale, putând astfel susține sistemul imunitar.

Valori nutritive
 

kcal: 12 kcal

Carbohidrați: 1,2 g

Proteine: 1,2 g

Grăsimi: 0,3 g

Vitamine

 

Vitamina A: 71 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,04 mg

Vitamina B6: 0,12 mg

Vitamina C: 26 mg

Vitamina E: 0,24 mg

 

Minerale

 

Calciu: 40 mg

Fier: 0,6 mg

Potasiu: 144 mg

Magneziu: 11 mg

Sodiu: 19 mg