Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Varza alba: un deliciu consistent

Cu greu ne putem imagina farfuriile fără varză ca garnitură delicioasă pentru mâncărurile consistente cu carne. Acest lucru este valabil și pentru varza albă: Aparține familiei Brassicaceae și este probabil cel mai cunoscut tip de varză. Are o aromă de la ușor picantă până la ușor dulce și poate fi consumată în formă crudă sau gătită.

Informații utile

Varza albă are următoarele proprietăți speciale

Varză albă proaspătă în detaliu

Varza albă este rotundă, aproximativ de dimensiunea unei mingi de volei și poate fi verde deschis sau albă. Frunzele sale venoase sunt deosebit de distincte, formând o căpățână tare și rotundă, strat cu strat. Căpățâna în sine este tare și crocantă. Varza albă este unul dintre tipurile de varză clasice și este considerată o legumă de toamnă și de iarnă. 


Proveniență

De unde provine varza alba?

Varza albă este strâns înrudită cu varza sălbatică, care este originară din Africa de Nord. Cu toate acestea, varza albă a fost cultivată pentru prima dată în regiunea mediteraneană înainte de a deveni cunoscută treptat în Europa Centrală. 


Sezon

Când este sezonul verzei albe?

Varza albă se găsește în principal din septembrie până în noiembrie. După cultivare, aceasta se prelucrează mai departe sau se consumă în stare proaspătă. Varza albă de import se poate cumpăra în stare proaspătă pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită varza albă și cum se depozitează aceasta?

Varză albă proaspătă în detaliu

Varza albă servește drept ingredient de bază pentru a prepara numeroase feluri de mâncare principale și garnituri, cum ar fi varza murată, rulourile de varză sau tocănița de varză. În plus, varza albă este populară și pentru prepararea salatelor de crudități. Varza albă se depozitează cel mai bine la întuneric.


Rețete

Ce puteți prepara cu varză albă


Ingrediente

Ce conține varza albă

Varză albă proaspătă în detaliu

În general, varza albă este considerată un aliment foarte sănătos și sărac în calorii. Aceasta conține, în special, o mulțime de substanțe și minerale vitale care întăresc sistemul imunitar și care au un efect de subțiere a sângelui. În plus, varza albă conține o mulțime de fibre dietetice, care sunt importante pentru o digestie sănătoasă.

Valori nutritive
 

kcal: 30 kcal

Carbohidrați: 4,18 g

Proteine: 1,38 g

Grăsimi: 0,19 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,04 mg

Vitamina B2: 0,05 mg

Vitamina B6: 0,19 mg

Vitamina C: 51,5 mg

Vitamina E: 1,7 mg

 

Minerale

 

Calciu: 45 mg

Fier: 0,37 mg

Potasiu: 269 mg

Magneziu: 13 mg

Sodiu: 12 mg