Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Varza creață: varza cu frunze fragede

Oamenii din întreaga lume apreciază beneficiile verzei de mii de ani. Este foarte sănătoasă, crește aproape peste tot și este ușor de prelucrat. Acest lucru este valabil și pentru varza creață, care are frunze mult mai fragede decât alte soiuri de varză și poate fi consumată crudă fără probleme, sub formă de salată.

Informații utile

Varza creață are următoarele proprietăți speciale

Varză creață proaspătă în detaliu

Varza creață este un tip de varză foarte apreciat, care aparține plantelor crucifere. Căpățâna verzei crețe este rotundă și frunzele sunt ondulate. Frunzele din exterior sunt de culoare verde închis, în timp ce interiorul este de culoare gălbuie spre albă. Varza coaptă poate ajunge la un diametru de până la 25 cm și o greutate maximă de 2 kg. Atunci când este coaptă, varza creață are un gust aromat, blând și ușor de nucă. Varza creață recoltată la începutul verii are, în general, un gust puțin mai blând decât cea din sezonul de toamnă sau de iarnă.


Proveniență

De unde provine varza creață?

Varza creață este originară din regiunea mediteraneană. A fost cultivată în cantități mari pentru prima dată în Italia, în secolul al XVI-lea. Varza creață s-a răspândit treptat și în nordul Italiei și Franța. Varza creață preferă un climat cald și uscat și, în prezent, se cultivă în principal în China, precum și în India, Rusia și Coreea de Sud. În condiții favorabile, aceasta poate crește și în seră, acasă.


Sezon

Când este sezonul verzei crețe?

Varza creață este atât o legumă de primăvară, cât și una de toamnă/iarnă. Prin urmare, varza creață este disponibilă pe piață din martie până în august și din august până în noiembrie. În afara sezonului, aceasta este importată; așadar, este disponibilă pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită varza creață și cum se depozitează aceasta?

Varză creață proaspătă în detaliu

Varza creață este o garnitură clasică de legume pentru mâncăruri consistente, cum ar fi carnea de vânat, de miel, de vită sau de porc. De asemenea, este perfectă pentru prepararea supelor aromate sau a tocănițelor. Un alt preparat clasic este sarmaua: pentru aceasta, se înfășoară în frunza de varză creață o umplutură de carne tocată, puternic condimentată. Sarmalele sunt apoi prăjite în tigaie și, în cele din urmă, înăbușite în bulion.

Acesta este cel mai bun mod de a mărunți varza: Desprindeți frunzele exterioare, spălați bine varza, tăiați-o în patru și scoateți tulpina tare. Varza creață se păstrează cel mai bine într-un loc întunecat și răcoros. Astfel,se va păstra proaspătă timp de una până la două săptămâni.


Rețete

Ce puteți găti cu varză creață


Ingrediente

Ce conține varza creață

Varză creață proaspătă în detaliu

Varza creață este bogată în vitamina C, motiv pentru care întărește sistemul imunitar, în special în lunile de iarnă. De asemenea, varza creață conține cantități mari de vitamina B și diverse minerale,care sunt foarte sănătoase pentru metabolism. Varza creață poate fi consumată în stare crudă și conține astfel mai multe substanțe nutritive.

Valori nutritive
 

kcal: 32 kcal

Carbohidrați: 2,92 g

Proteine: 2,78 g

Grăsimi: 0,32 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,06 mg

Vitamina B2: 0,06 mg

Vitamina B6: 0,16 mg

Vitamina C: 49,6 mg

Vitamina E: 2,5 mg

 

Minerale

 

Calciu: 64 mg

Fier: 0,55 mg

Potasiu: 236 mg

Magneziu: 12 mg

Sodiu: 9 mg