Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Napul suedez: ideal pentru tocănițe și supe

Napul suedez este o legumă rădăcinoasă și face parte din familia cruciferelor. Este o subspecie a rapiței. Denumirea sa științifică este „Brassica napus subspecies rapifera”. Alte denumiri comune sunt rutabaga, nap de pământ, topinambur, Wruke sau gulie furajeră. Din punct de vedere vizual, napul suedez seamănă cu o combinație între gulie și nap. 

Informații utile

Acestea sunt proprietățile speciale ale napului suedez 

Nap suedez proaspăt în detaliu

Napii suedezi verzi-gălbui au o formă aproape rotundă spre conică și sunt foarte tari și lemnoși. În funcție de soi, napii suedezi pot căpăta o nuanță ușor violet. Napii suedezi copți pot atinge o greutate de până la 1,5 kilograme. Napul suedez are un gust ușor dulce spre acrișor și este popular pentru prepararea supelor sau a mâncărurilor sărate. Acesta este, de asemenea, folosit ca legumă de bază pentru producția de furaje.


Proveniență

De unde provine napul suedez?

Se crede că napul suedez este originar din Scandinavia. Datorită condițiilor sale simple de cultivare, acesta se cultivă în prezent aproape în toate zonele cu climă temperată până la temperată rece. Una dintre principalele țări de cultivare este Germania.


Sezon

Când este sezonul napului suedez?

Sezonul principal al napului suedez este din luna octombrie până în ianuarie, motiv pentru care este o legumă clasică de iarnă. Prin urmare, acesta este disponibil în stare proaspătă în principal în lunile de toamnă și de iarnă. Cu toate acestea, napul suedez este disponibil pe tot parcursul anului în formă prelucrată, cum ar fi murat sau transformat în alte feluri de mâncare.


Utilizare și depozitare

La ce se poate folosi napul suedez și cum se depozitează acesta?

Nap suedez proaspăt în detaliu

În plus față de utilizarea sa ca hrană pentru animale, napul suedez este și o garnitură de legume populară și se poate folosi ca ingredient în tocănițe, supe sau mâncăruri sărate. Napul suedez poate fi consumat fiert, prăjit sau călit. Napii suedezi se pot depozita cu ușurință timp de 2-3 săptămâni la frigider.


Ingrediente

Ce conține napul suedez

Se spune că napul suedez are puteri antioxidante, motiv pentru care consumul său ar preveni, de exemplu, îmbătrânirea pielii. În plus, este plin de minerale și substanțe vitale care întăresc sistemul imunitar și susțin metabolismul. 

Valori nutritive
 

kcal: 36 kcal

Carbohidrați: 5,71 g

Proteine: 1,16 g

Grăsimi: 0,16 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,05 mg

Vitamina B2: 0,06 mg

Vitamina B6: 0,2 mg

Vitamina C: 33 mg

Vitamina E: 0,2 mg

 

Minerale

 

Calciu: 48 mg

Fier: 0,45 mg

Potasiu: 227 mg

Magneziu: 11 mg

Sodiu: 10 mg