Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Varza de Bruxelles: varză în miniatură

Aproape nicio altă legumă nu stârnește atât de multe păreri precum varza de Bruxelles. Ceea ce nu știe aproape nimeni: Este una dintre cele mai sănătoase legume și poate fi folosită în numeroase feluri de mâncare. Veți afla ce trebuie să știți atunci când preparați varza de Bruxelles și cum se obține gustul optim al acesteia.

Informații utile

Acestea sunt proprietățile speciale ale verzei de Bruxelles 

Varză de Bruxelles proaspătă în detaliu

Varza de Bruxelles (Brassica oleracea var. gemmifera), numită și varză ornamentală, este o legumă foarte versatilă. Buchețelele se potrivesc foarte bine în supe de legume, cu carne roșie sau albă, fiind, de asemenea, foarte gustoase călite în salate. Mugurii verzei de Bruxelles sunt muguri laterali, sub formă de buchețele, pe o tulpină care crește până la un metru. Varza de Bruxelles este în mod sigur înrudită cu alte soiuri de varză. Varza de Bruxelles, care îngheață în aer liber, convinge cu un gust fin și o consistență ușor cremoasă.


Proveniență

De unde provine varza de Bruxelles?

Varza de Bruxelles este o reproducere a altor soiuri de varză. De exemplu, belgienii au făcut primele încercări de reproducere din varză sălbatică în jurul anului 1785. Apoi, varza de Bruxelles s-a răspândit treptat în Europa și în America de Nord. 


Sezon

Când este sezonul verzei de Bruxelles?

Din septembrie până în ianuarie, varza de Bruxelles în stare proaspătă este în plin sezon. Cu toate acestea, este disponibilă până în primăvară.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită varza de Bruxelles și cum se depozitează aceasta?

Varză de Bruxelles proaspătă în detaliu

Gustul optim al verzei de Bruxelles este obținut atunci când este călită puțin în unt, cu un pic de nucșoară, până când este perfect gătită. Astfel, gustul este ideal și nu este prea moale. Varza de Bruxelles este perfectă pe un platou de legume, alături de fasole, morcovi și gulie. Totuși, leguma este populară și cu carne de pasăre, friptură și vânat. În bucătăria vegetariană, se potrivește bine cu paste și salate. Varza de Bruxelles poate fi coaptă sau gratinată. În Belgia, țara sa de origine, buchețelele fragede sunt adesea gătite împreună cu castane decojite. Varza de Bruxelles trebuie păstrată într-un loc răcoros și întunecat, de preferat, în compartimentul de legume al frigiderului. În acest fel, se va păstra până la o săptămână.


Rețete

Ce puteți găti cu varză de Bruxelles


Ingrediente

Ce conține varza de Bruxelles

Este greu să ne imaginăm lumea gastronomiei fără varza de Bruxelles ca garnitură de legume consistentă, în salate și cu paste. La fel ca alte soiuri de varză, acesta conține multe vitamine, în special A, C și B2. Mineralele, cum ar fi fosforul și potasiul, precum și un conținut scăzut de grăsimi și multe fibre, asigură, de asemenea, o valoare ridicată pentru sănătate. Glucozinolații pe care îi conține sunt compuși de sulf care au un efect antibacterian și combat infecțiile și inflamațiile.

Valori nutritive
 

kcal: 44 kcal

Carbohidrați: 3,29 g

Proteine: 4,45 g

Grăsimi: 0,34 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,13 mg

Vitamina B2: 0,13 mg

Vitamina B6: 0,35 mg

Vitamina C: 112 mg

Vitamina E: 0,56 mg

 

Minerale

 

Calciu: 35 mg

Fier: 0,92 mg

Potasiu: 471 mg

Magneziu: 22 mg

Sodiu: 9 mg