Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cuișoarele: parfumul Crăciunului

Cuișoarele sunt boboci de flori aromate ale arborelui veșnic verde de cuișoare. Acestea sunt apreciate în bucătărie pentru aroma lor intensă și sunt deosebit de populare în perioada Crăciunului. În afară de întrebuințările culinare, cuișoarele sunt folosite și în medicina naturistă, dar și ca parfum.

Informații utile

Cuișoarele au următoarele proprietăți speciale

Cuișoarele în detaliu

Cuișoarele au un parfum puternic și plăcut. Aroma lor intensă le face să fie un ingredient important în multe amestecuri de condimente și rețete. Acest condiment este folosit într-o varietate de moduri, în special în coacerea bunătăților de Crăciun, dar și în preparate sărate, cum ar fi curry, supe și marinade. De asemenea, cuișoarele pot susține digestia și pot reduce flatulența.


Proveniență

De unde provin cuișoarele?

Cuișoarele provin din Insulele Moluce ale Indoneziei. Pe această insulă, care este cunoscută și sub numele de „Insula condimentelor”, crește arborele de cuișoare (Syzygium aromaticum). Cuișoarele au fost cultivate și comercializate în această regiune deja de mii de ani.

Deși cuișoarele își au originea în Insulele Moluce, ele sunt cultivate în prezent în diverse părți ale lumii, inclusiv în țări precum Sri Lanka, Madagascar, Tanzania, Brazilia și India. Cu toate acestea, Indonezia rămâne unul dintre principalii producători, jucând un rol important în procesare, de asemenea.


Sezon

Când este sezonul cuișoarelor?

Cuișoarele, obținute din mugurii uscați ai arborelui de cuișoare (Syzygium aromaticum), nu au un sezon specific și sunt disponibile pe tot parcursul anului. De regulă, acestea sunt uscate, fiind disponibile atât sub formă măcinată, cât și ca muguri întregi de cuișoare. Cuișoarele sunt folosite în diferite preparate și produse de panificație, conferindu-le acestora o notă picantă.

Ofertele noastre de legume proaspete

Oferte valabile în perioada 22.01.2025 - 28.01.2025


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite cuișoarele și cum se depozitează acestea?

Cuișoarele conferă un gust picant preparatelor din carne prăjite sau gătite la cuptor. Acestea sunt o componentă de bază în amestecurile de condimente precum cele pentru turtă dulce. În preparatele de curry, cuișoarele intensifică gustul, alături de alte condimente. Dar sunt apreciate și în supe, sosuri, marinade sau preparate din legume.

Cuișoarele se păstrează într-un recipient ermetic, cum ar fi un borcan sau un recipient din plastic cu închidere etanșă. Ideală este păstrarea într-un loc răcoros, uscat și întunecat, deoarece lumina directă a soarelui și căldura pot afecta calitatea și aroma cuișoarelor.


Rețete

La ce poți folosi cuișoarele


Ingrediente

Ce conțin cuișoarele

Cuișoarele conțin eugenol, un compus cu proprietăți antiinflamatoare. Acestea sunt adesea folosite pentru a ameliora durerea, în special durerile de dinți. Cuișoarele stimulează producția de acizi gastrici și favorizează mișcarea intestinală, ceea ce poate ajuta în cazul indigestiei și al problemelor digestive.

Valoare nutritivă la 100 de grame
 

kcal: 435 kcal

Glucide: 50,1 g

Proteine: 5,8 g

Grăsimi: 21,2 g

Vitamine la 100 de grame

 

Vitamina A: 0.053 µg

Vitamina B1: 0,11 mg

Vitamina B2: 0,27 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale la 100 de grame

 

Calciu: 730 mg

Fier: 5,6 mg

Potasiu: 1,1 mg

Magneziu: 260 mg

Sodiu: 240 mg