Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Limetele: alternativa la lămâi

Limetele sunt de două ori mai mici decât lămâile, dar au de două ori mai mult suc. De asemenea, sunt mai acre și mai aromate decât lămâile. De obicei, pulpa lor este lipsită de sâmburi. Sunt un fruct tropical de culoare verde până la gălbuie. 

Informații utile

Limetele au următoarele proprietăți speciale

Limete proaspete, în detaliu

Limetele sau lime seamănă cu lămâile, dar sunt ceva mai mici și mai rotunde decât acestea. Au un diametru de doar câțiva centimetri. Pot fi de culoare verde până la galbenă și au un gust acrișor cu o notă amăruie. Există soiuri diferite.

De cele mai multe ori, sunt disponibile limetele persane. Au coaja verde intens și pulpa de culoare deschisă, cu doar câțiva sâmburi. Sunt asemănătoare limetelor de Tahiti. Limetele Kaffir provin din Asia, Brazilia și din anumite părți ale Africii. Conțin destul de puțin suc, motiv pentru care coaja se utilizează în mâncărurile tradiționale din aceste țări.


Proveniență

De unde provin limetele?

Limetele sunt originare din Malaysia. În prezent, se cultivă în următoarele țări:

  • India
  • Egipt
  • Mexic
  • Brazilia

Sezon

Când este sezonul limetelor?

Limetele sunt disponibile pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite limetele și cum se depozitează?

Limete proaspete, în detaliu

Deși pulpa fructului este comestibilă, limetele nu se consumă de obicei simple. Acest lucru se datorează gustului acru neapreciat de mulți dintre noi. Cu toate acestea, limetele au multe alte întrebuințări.

Gustul limetelor

 

Sucul lor se folosește pentru ceaiuri sau pentru alte băuturi, cum ar fi cocktailuri. Se diferențiază de sucul de lămâi prin aroma mai pronunțată. Sunt mai acre decât lămâile. Sunt ideale în combinație cu cartofi și legume. Sucul este bun și pentru prepararea cărnurilor. Se poate adăuga puțin suc de limetă peste carne înainte sau după preparare. Sucul de limete se folosește și la prepararea cocktailurilor din Caraibe.

Limetele se pot depozita la temperatura camerei timp de cinci zile, apoi își vor pierde umiditatea și vor deveni dure și uscate. Dacă limetele se depozitează la rece, pot rezista timp de două până la trei săptămâni.



Ingrediente

Ce conțin limetele

Limete proaspete, în detaliu

Limetele sunt foarte sănătoase. Asemenea lămâilor, conțin multe vitamine și minerale. Ajută corpul în lupta împotriva radicalilor liberi, prevenirea infecțiilor și a deteriorării celulelor, putând ajuta chiar și la slăbit.

Valoare nutritivă
 

kcal: 39 kcal

Carbohidrați: 1,9 g

Proteine: 0,5 g

Grăsimi: 2,4 g

Vitamine

 

Vitamina A: 1,7 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,02 mg

Vitamina B6: 0,05 mg

Vitamina C: 44 mg

Vitamina E: 0,4 mg

 

Minerale

 

Calciu: 13 mg

Fier: 0,2 mg

Potasiu: 82 mg

Magneziu: 15 mg

Sodiu: 2 mg