Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pomelo: categoria grea

Citricele sunt cele mai apreciate fructe pe timp de iarnă. Pomelo nu este la fel de cunoscut precum portocalele, mandarinele sau grepfrutul. Spre deosebire de alte tipuri de citrice, acest fruct de dimensiuni mari are origini mai noi. A apărut în anii 1970, ca încrucișare între grepfrut și pomelo.

Informații utile

Pomelo proaspăt are următoarele proprietăți speciale 

Sweetie proaspăt, în detaliu

Pentru a putea mânca un pomelo, este nevoie să curățăm cele două straturi exterioare de coajă ale fructului. Astfel, ajungem la pulpa fructului, cu un gust dulce-acrișor până la amărui, care ne amintește de o combinație între portocale și grepfrut. Fructele pomelo coapte au foarte multe vitamine și sunt astfel un adevărat booster imunitar pe timpul iernii.

Cum cresc fructele pomelo

Arborele cu frunze veșnic verzi poate ajunge la o înălțime de până la 15 metri. Fructele atârnă pe ramurile acestuia și se pot culege pur și simplu cu mâna. Pentru a nu se usca, sunt ambalate în folie alimentară


Proveniență

De unde provine pomelo?

Noul tip de pomelo a apărut în Israel, unde a fost creat la începutul anilor 1970. Acum, pomelo se cultivă în întreaga lume. Deoarece face parte din familia citricelor, pomelo preferă zonele cu climă subtropicală sau tropicală. În prezent, principalele zone de cultivare ale fructului pomelo sunt Africa de Sud, Indonezia, dar și Tailanda, Malaysia și sudul Chinei. Locațiile mai nordice în care se cultivă pomelo sunt statul american Florida și Israel.


Sezon

Când este sezonul fructului pomelo?

În principalele țări de cultivare, pomelo se culege din octombrie până în aprilie. Astfel, pomelo poate fi cumpărat în lunile de iarnă. În funcție de zona de cultivare, perioada recoltei poate fi mai apropiată de primăvară. 


Utilizare și depozitare

La ce se poate folosi pomelo și cum se depozitează?

Sweetie proaspăt, în detaliu

Pulpa fructului pomelo se poate consuma crudă, ca gustare, sau se poate utiliza ca adaos în sucuri de fructe delicioase sau chutney, precum și pentru gemuri de fructe. Chiar și coaja se poate utiliza și poate fi confiată, cu condiția de a proveni de la fructe netratate chimic. Datorită cojii groase, pomelo se poate depozita la temperatura camerei, fără probleme, timp de aproximativ două săptămâni. Dacă pomelo a fost tăiat, trebuie să se consume repede.


Rețete

La ce poți folosi pomelo


Ingrediente

Ce conține pomelo

Sweetie proaspăt, în detaliu

Consumul de pomelo proaspăt are un efect benefic asupra sănătății. Datorită nivelului ridicat de substanțe nutritive, pomelo este ideal pentru întărirea sistemului imunitar în lunile de iarnă. De asemenea, pomelo copt are multe minerale esențiale pentru diferitele procese metabolice și pentru funcționarea normală a musculaturii, a tendoanelor și a ligamentelor.

Valoare nutritivă
 

kcal: 48 kcal

Carbohidrați: 9,44 g

Proteine: 0,76 g

Grăsimi: 0,04 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,03 mg

Vitamina B6: 0,04 mg

Vitamina C: 61 mg

Vitamina E: 0,27 mg

 

Minerale

 

Calciu: 4 mg

Fier: 0,11 mg

Potasiu: 216 mg

Magneziu: 6 mg

Sodiu: 1 mg