Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Șnițelul de porc: un preparat pane clasic

Șnițelele de porc reprezintă felii subțiri de carne dezosată din pulpa porcului. Acestea au un gust bun împreună cu cartofi prăjiți și salată, dar există și variante precum șnițelul vânătoresc sau șnițelul cu sos de smântână și ciuperci.

Informații utile

Șnițelul de porc are următoarele proprietăți speciale

Șnițel de porc proaspăt în detaliu

Șnițelul de porc este tăiat în principal din pulpa porcului, uneori și din spata. Bucățile subțiri de carne sunt bătute cu un ciocan de carne sau presate cu o rolă înainte de a fi prăjite sau făcute pane. Astfel carnea devine mai fragedă.


Proveniență

De unde provine șnițelul de porc?

Porcul domestic se trage din porcul domesticit din Asia de Vest, care a ajuns în Europa în urmă cu aproximativ 8.500 de ani. Termenul „șnițel de porc” provine probabil de la semnificația austriacă pentru o bucată de carne tăiată sau prăjită.


Sezon

Când este sezonul șnițelului de porc?

Șnițelul de porc este disponibil pe tot parcursul anului. 


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit șnițelul de porc și cum se depozitează acesta?

Șnițel de porc proaspăt în detaliu

Cum se prepară șnițelul de porc pane

Mai întâi se pregătește carnea pentru șnițel. Pentru a face acest lucru, carnea se bate pe ambele părți cu un ciocan de carne; astfel, carnea rămâne fragedă și suculentă după prăjire. Apoi, carnea se condimentează după gust, mai ales cu piper și sare. Apoi, șnițelul se face pane; pentru acest lucru, este nevoie de un ou, făină și pesmet.

Oul se bate astfel încât gălbenușul și albușul să se amestece. Șnițelul se trece prin făină, apoi se înmoaie carnea în oul bătut și la final se tăvălește prin pesmet. Se adaugă grăsime în tigaie și se încălzește. Când aceasta este fierbinte, se pun feliile de șnițel în tigaie și se toarnă grăsimea sau uleiul peste acestea, astfel încât să nu se formeze bule de aer. Când șnițelul de porc este auriu și crocant pe ambele părți, se poate mânca.

Cum se depozitează șnițelul de porc

Șnițelul de porc crud nu trebuie păstrat în frigider mai mult de 3-4 zile. Cel mai bine îl prepari imediat. Alternativ, feliile de șnițel se pot congela și astfel nu se strică. Carnea congelată rezistă între 6 și 8 luni la congelator. Înainte de congelare, se scoate carnea din ambalajul original și se ambalează ermetic în pungi pentru congelare.


Ingrediente

Ce conține șnițelul de porc

Șnițelul de porc conține minerale și vitamine importante, în special vitamina B1. Aceasta este responsabilă pentru metabolismul energetic din celule. În plus, este o vitamină esențială pentru performanța fizică și mentală și pentru sistemul nervos. În același timp, șnițelul de porc este o sursă importantă de fier.

Valoare nutritivă
 

kcal: 107 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 22,2 g

Grăsimi: 1,9 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,01 µg

Vitamina B1: 0,8 mg

Vitamina B2: 0,19 mg

Vitamina B6: 0,39 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,41 mg

 

Minerale

 

Calciu: 9 mg

Fier: 1,7 mg

Potasiu: 292 mg

Magneziu: 21 mg

Sodiu: 72 mg