Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Carnea tocată de porc: are un gust bun, fie grosieră sau fină

Carnea tocată de porc este preparată din mușchi tocat grosier sau fin și are un conținut maxim de sare de 1%. Denumirea originală a termenului „carne tocată de porc” datează de pe vremea când carnea nu era încă procesată mecanic, ci era tocată cu cuțitul.

Informații utile

Carnea tocată de porc are următoarele proprietăți speciale

Carne tocată de porc proaspătă în detaliu

De obicei, pentru producerea cărnii tocate, se folosește carnea din spata și pieptul porcului. Aceste bucăți nu trebuie să depășească un conținut maxim de grăsimi de 35%. Conținutul de grăsime destul de ridicat al cărnii de porc tocate grosier face carnea extrem de hrănitoare și sățioasă. Carnea tocată de porc de culoare roșiatică este presărată cu accente albe individuale, conținutul de tendon al cărnii. Consistența este mai degrabă moale.

Grosieră sau fină?

Trebuie făcută o diferență între carnea de porc tocată grosier și cea tocată fin: carnea de porc tocată grosier se mai numește în limba germană „Hackepeter” sau „Mett” (carne tocată), iar carnea de porc tocată fin se mai numește tatar. Formele de preparare cu ceapă, piper și sare sunt populare. Carnea tocată de porc poate fi modelată și procesată ulterior, după preferințe.


Proveniență

De unde provine carnea tocată de porc?

Carnea tocată de porc este produsă în întreaga lume și este deosebit de populară pe piețele europene și asiatice. În cadrul procesului de producție, mușchiul fără tendoane este mai întâi tocat cu mai puțin de 1% sare și apoi se adaugă diverse condimente.


Sezon

Când este sezonul cărnii tocate de porc?

Nu există un sezon special pentru producția de carne tocată de porc, deoarece porcul de fermă este tăiat pe tot parcursul anului. Pentru carnea tocată de porc se folosește numai carne de porc proaspăt tăiat. Carnea tocată se vinde, de asemenea, în stare crudă, ceea ce înseamnă că nu este nici gătită, nici trecută prin saramură, nici conservată în vreun alt mod.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită carnea tocată de porc și cum se depozitează aceasta?

Carne tocată de porc proaspătă în detaliu

Carnea tocată de porc este considerată o delicatesă și în unele țări este populară crudă sub formă de pastă tartinabilă, în combinație cu ceapă, castraveciori în oțet, sare și piper. În plus, este un ingredient foarte folosit în diverse preparate din carne, cum ar fi chiftelele sau burgerii. Prin urmare, carnea tocată de porc se poate consuma atât crudă, cât și prăjită, pe grătar sau la aburi. Carnea tocată de porc este perisabilă și trebuie păstrată la frigider doar câteva zile înainte de a fi folosită.Ingrediente

Ce conține carnea tocată de porc

Din cauza conținutului ridicat de grăsimi, carnea tocată de porc ar trebui evitată în mare măsură de persoanele cu boli cardiovasculare. Totuși, carnea tocată de porc este o sursă bună de energie și proteine, precum și de vitamina B12, având astfel efecte pozitive și asupra sănătății corpului.

Valoare nutritivă
 

kcal: 276 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 19 g

Grăsimi: 22,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,71 mg

Vitamina B2: 0,19 mg

Vitamina B6: 0,43 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,47 mg

 

Minerale

 

Calciu: 7 mg

Fier: 1,19 mg

Potasiu: 442 mg

Magneziu: 28 mg

Sodiu: 80 mg