Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Ceafă de porc fără os marco polo cu orez

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg ceafă de porc fără os
900 g orez Basmati
200 g bacon
100 ml vin alb
100 ml ulei de măsline
100 g unt
2 cepe albe
200 g piper verde boabe
1 litru smântână lichidă
1 legătură pătrunjel verde
20 g sare
20 g piper

Preparare

    1

Ceafa de porc fară os se spală cu apă la temperatura camerei și se lasă la marinat cu puțin ulei, sare și piper pentru aproximativ o jumătate de oră. Separat, într-o tigaie în care se toarnă puțin ulei peste care se pune carnea pentru a fi rumenită pe ambele părți timp de 2 minute. Pentru o savoare în plus se adaugă puțin unt și se mai lasă la foc mic pentru încă câteva minute.

    2

Ceapa se toacă după preferință, mărunt sau julien. Într-o tigaie non-aderentă se topește un cub de unt, se adaugă puțin ulei și se încing bine. După ce acestea au ajuns la o temperatură optimă, se aduagă carnea pentru a se rumeni pe toate părțile și se asezonează cu sare și piper, după gust.

    3

După ce carnea prinde o crustă arămie, se încinge cuptorul la temperatura de 180°C și se lasă pentru 6 minute. Între timp se poate pregăti garnitura: într-o oală mare se pune la fiert orezul pentru aproximativ 10 minute. După ce s-a fiert orezul, într-o tigaie încinsă se adaugă puțin unt și pătrunjel proaspăt, se prăjește baconul până devine crocant și se adaugă peste orez. Piperul proaspăt se zdrobește până devine fin și de asemenea se adaugă peste orezul din oală. Toată compoziția se lasă la foc mic la rumenit. Se stinge cu vin alb iar spre final se adaugă smântâna lichidă și se lasă la foc până ce aceasta devine omogenă.

    4

Pentru garnitură se poate servi o salată ușoară cu legume de sezon.