Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Obrazul de porc: o umplutură savuroasă

Obrazul de porc provine din capul porcului și conține mult țesut conjunctiv și grăsime. Obrazul de porc nu se poate prepara sub formă de sote și, prin urmare, este deseori conservat în saramură și gătit.

Informații utile

Obrazul de porc are următoarele proprietăți speciale

Obraz de porc proaspăt în detaliu

Obrazul de porc este carnea de pe capul porcului. Se află în dreapta și în stânga gurii. Deoarece în această parte a capului de porc se află și mușchiul maseter, carnea are, în consecință, fibre lungi, mult țesut conjunctiv și grăsime. Obrazul de porc se servește, de obicei, conservat în saramură și gătit, astfel încât, la fel ca și ciolanul de porc, are un termen de valabilitate mai lung.

Obrazul de porc face adesea parte dintr-un platou cu mâncăruri preparate din carnea porcului proaspăt tăiat, servit împreună cu sângeretelebăr și carne fiartă de porc. Cu toate acestea, obrazul se găsește și în ciorbe și tocănițe sau afumat în mâncăruri de varză creață. Deoarece obrazul de porc este mai bogat în grăsimi, acesta trebuie gătit mai mult timp. Abia atunci își dezvoltă gustul tipic.


Proveniență

De unde provine obrazul de porc?

Porcul domestic se trage din porcul domesticit din Asia de Vest, care a ajuns în Europa în urmă cu aproximativ 8.500 de ani.


Sezon

Când este sezonul obrazului de porc?

Obrazul de porc este disponibil pe tot parcursul anului. Obrazul de porc se servește conservat în saramură, gătit, proaspăt, ambalat și congelat.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit obrazul de porc și cum se depozitează acesta?

Obraz de porc proaspăt în detaliu

Carnea obrazului de porc nu se poate prepara sub formă de sote, ci se poate doar găti sau înăbuși. În funcție de consistența bucății de carne, aceste procese pot dura până la două ore. Din acest motiv, este folosit mai ales ca ingredient în preparate consistente, cum ar fi ciorbele, tocănițele sau se poate consuma împreună cu varză murată și kale. Cu toate acestea, mai ales în zona mediteraneană, există și diverse rețete în care obrazul de porc este prăjit cu ajutorul unor condimente aromate.

De asemenea, obrazul de porc a ajuns de mult timp și în restaurantele gourmet de talie internațională. În aceste restaurante, este adesea gătit sau prăjit cu condimente de înaltă calitate, uneori și exotice, și îmbogățit cu legume selecționate.

Cum se depozitează obrazul de porc

Datorită saramurii și gătirii, obrazul de porc poate fi păstrat în frigider la 7 grade timp de aproximativ 5 zile. Bineînțeles, se poate depozita și în stare congelată. Apoi, ar trebui decongelată în frigider.


Ingrediente

Ce conține obrazul de porc

Obrazul de porc afumat conține vitamine, minerale și microelemente importante, cum ar fi vitaminele B, fier și zinc.

Valoare nutritivă
 

kcal: 299 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 16,65 g

Grăsimi: 26,17 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,67 mg

Vitamina B2: 0,18 mg

Vitamina B6: 0,41 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,48 mg

 

Minerale

 

Calciu: 4 mg

Fier: 0,81 mg

Potasiu: 301 mg

Magneziu: 19 mg

Sodiu: 54 mg