Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Spata de porc: ușor cărnoasă și hrănitoare

Spata de porc este situată pe spatele animalului, pe ambele părți ale coloanei vertebrale. Datorită cărnii pline de mușchi și a conținutului comparativ scăzut de grăsime, spata este populară pentru a prepara fripturi slabe la grătar, șnițele și cordon bleu.

Informații utile

Spata de porc are următoarele proprietăți speciale

Spată de porc proaspătă în detaliu

Spata de porc (numită și careu sau coaste) are o culoare roz și prezintă o structură albă de tendoane. Forma este mai degrabă alungită, îngustă și cilindrică. Carnea spatei de porc, mai degrabă săracă în grăsimi, are un gust relativ ușor de carne după preparare. Este foarte hrănitoare, deoarece are un conținut ridicat de proteine. Prin adăugarea diferitelor condimente, cum ar fi sarea și piperul, aroma este accentuată și mai mult.


Proveniență

De unde provine spata de porc?

Spata se produce și se prelucrează în întreaga lume. Spata de porc, care este tăiată inițial sub formă de cotlet, este mai întâi dezosată în timpul procesului de prelucrare, apoi tăiată în bucăți mici și ambalată industrial, aceasta fiind forma în care ajunge pe piață. Prin desfacerea spatei de porc, aceasta poate fi valorificată și în alte alimente. De exemplu, spata de porc servește ca bază pentru prepararea fripturilor în formă de fluture.


Sezon

Când este sezonul spatei de porc?

Porcii se taie pe tot parcursul anului, motiv pentru care nu există un sezon special pentru spata de porc.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită spata de porc și cum se depozitează aceasta?

Spată de porc proaspătă în detaliu

Spata de porc servește ca bază populară pentru prepararea a numeroase feluri de mâncare, cum ar fi friptura din spată de porc, friptura de porc, precum și șnițelul de porc și cordon bleu. Cu toate acestea, carnea spatei de porc, relativ musculoasă și cu conținut scăzut de grăsimi, trebuie adesea prelucrată manual, pentru a deveni mai fragedă. Rareori este considerată gustare, ci este folosită aproape exclusiv pentru gătit.

De asemenea, spata de porc poate fi conservată în saramură sau afumată și apoi prelucrată în șuncă Kasseler de porc și cotlet afumat. Ca orice carne proaspătă, spata de porc se poate păstra la frigider doar câteva zile. Dacă nu este consumată, poate fi congelată fără probleme.


Rețete

La ce poți folosi spata de porc


Ingrediente

Ce conține spata de porc

Spata de porc este una dintre cele mai sănătoase bucăți de carne de porc, datorită conținutului scăzut de grăsime și, în același timp, destul de ridicat de proteine. Valoarea adăugată de sănătate pentru dezvoltarea musculară și pentru susținerea sistemului imunitar al organismului este la fel de ridicată. În plus, spata de porc conține cantități mari de minerale și substanțe vitale.

Valoare nutritivă
 

kcal: 127 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 21,34 g

Grăsimi: 8,33 g

Vitamine

 

Vitamina A: 2 µg

Vitamina B1: 0.426 mg

Vitamina B2: 0.181 mg

Vitamina B6: 0.718 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 7 mg

Fier: 0,53 mg

Potasiu: 358 mg

Magneziu: 24 mg

Sodiu: 47 mg