Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Ceafă de purcel cu sos de portocale

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg ceafă de porc
4 buc portocale
2 buc ceapă albă
20 g cimbru proaspăt
10 buc morcovi
200 g zahăr
300 g unt
100 ml oțet
4 g sare
4 g piper

Preparare

    1

Carnea se condimentează cu sare și piper și se rumenește 2-3 minute în tigaia în care s-a adăugat untul până ce prinde o crustă rumenie pe fiecare parte, la foc mediu, la care se adaugă codița de cimbu proaspătă pentru a-i oferi mai multă savoare.

    2

Între timp într-o oală se pune apa la fiert pentru a blanșa morcovii și ceapa pentru 3-4 minute. După ce s-au fiert morcovii și ceapa, se scuge apa și se pune peste ei sare, piper si o lingurița de unt.

    3

Pentru sos, separat, se pune în tigaie zahărul pentru a fi caramelizat. După ce se omogenizează zahărul, se adaugă oțetul si se lasă să se evapore, ca la final să se stingă cu sucul de portocale și puțin unt pentru gust. Toată compoziția se lasă la foc redus până capătă consistența unui sos.

    4

Ceafa de porc înainte de a fi se montată pe farfurie se mai lasă în cuptorul încins la 180°C pentru încă 10 minute. Carnea gata preparată se poate servi cu o salată mixtă pe deasupra picurându-se sosul de portocale.