Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tocană de iarnă cu pui

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 791/​3309
  kcal / kJ
 • 19 g
  carbo-hidrați
 • 55 g
  proteine
 • 53 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  791/3309 kcal/kJ, 19 g carbo-hidrați, 55 g proteine, 53 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

2 linguri ulei de măsline
8 pulpe de pui cu spate
35 g făină
3 morcovi tăiați bucăți
8 căței de usturoi
500 g cartofi roșii mici
300 g varză de Bruxelles, proaspătă sau congelată
250 ml supă-bază de pui, cu un conținut redus de sare
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță salvie uscată

Preparare

  1

Se încinge uleiul la foc moderat, într-o caserolă rezistentă la flacără. Se tăvălesc bucățile de pui prin făină și se păstrează făina rămasă. Se pune puiul în caserolă și se prăjește, în tranșe, câte 4 minute pe fiecare parte sau până ce se rumenește. Se transferă bucățile de carne pe o farfurie.

  2

Se încălzește cuptorul la 180°C. Se pun morcovii și usturoiul tăiat în sferturi în caserolă și se sotează 5 minute sau până când sunt ușor colorați. Se adaugă cartofii tăiați în sferturi, varza de Bruxelles, supa-bază, sarea, salvia și se dă mixtura în clocot.

  3

Se aduce puiul din nou în vas și se dă din nou în clocot compoziția. Se acoperă caserola, se bagă în cuptor și se brezează ingredientele 45 de minute sau până când carnea este făcută, iar cartofii s-au frăgezit.

  4

Se scoate caserola din cuptor. Cu o spumieră, se transferă bucățile de pui în vasul de servit. Într-un castron mic, se amestecă făina păstrată cu 125 ml de lichid din caserolă. Se înglobează mixtura de făină în tocana de legume. Se dă tocana în clocot pe aragaz și se gătește încă 1 minut sau până când sosul s-a îngroșat puțin.

  5

Se răstoarnă conținutul caserolei peste bucățile de pui.