Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Ardei umpluți cu carne și orez

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (15 bucăți)

250 ml bulion
15 ardei graşi
3 linguri făină
4 linguri ulei
sare
piper

Umplutură:

200 ml bulion
650 g carne de vită tocată
300 g orez
1 ceapă mare
1 pahar apă
2-3 linguri ulei
1 ou
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
sare
piper

Preparare

    1

Se curăță și se toacă ceapa mărunt. Se călește în uleiul încins până când se înmoaie. Se ia de pe foc și se adaugă în ea boiaua și orezul, amestecându-se bine. Se pune și carnea și se lasă la călit. Când s-a rumenit, se adaugă și bulionul dizolvat în apă și oul, amestecându-se încontinuu. Se lasă să fiarbă și se mai adaugă apă dacă e prea consistentă compoziția.

    2

Se taie codița ardeilor, pentru a putea fi umpluți. Se curăță de cotoare. Se trec sub jet de apă pentru a se curăța de sâmburi. Se umple fiecare ardei cu umplutura pregătită.

    3

Se așază ardeii într-o oală suficient de mare, cât mai înghesuiți să nu se răstoarne. Se toarnă apă până la jumătatea lor. Se presară o linguriță de sare în apă și se lasă să fiarbă timp de 45 minute.

    4

Se încinge uleiul și se presară făină. Se amestecă rapid până ce se formează o pastă și se stinge cu bulion. Se presară boia, sare și piper.

    5

Dacă se îngroașă prea mult, se poate pune un polonic de apă fierbinte de la ardei. Se lasă să fiarbă încet, pe foc mic, timp de 5-10 minute. Ardeii se servesc stropiți cu sos și smântână.