Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Risotto de linte cu pulpă de porc fără os

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg pulpă de porc fără os
500 g linte
5 roșii cherry
2 morcovi
1 tulpină de țelină
100 ml vin alb
100 ml ulei de măsline
1 pahar suc de roşii
100 g unt
2 cepe albe
200 g piper verde boabe
1 crenguță rozmarin
1 legătură pătrunjel verde
20 g sare
10 g piper

Preparare

    1

Se curăță, se spală și se taie cubulețe morcovii, ceapa și țelina, apoi se pun într-o tigaie unsă cu puțin ulei de măsline la călit, după care se condimentează cu sare și piper și se lasă la foc mic până ce ceapa devine aurie. Apoi, se adaugă lintea care a fost in prealabil uscată, clătită și scursă și se lasă în continuare la foc mic până când ingredientele se călesc foarte puțin. Se adaugă un pahar cu apă și un cub de unt, rozmarinul, sare după gust și aproape un pahar de suc de roșii. Se acoperă totul cu un capac și se lasă la fiert la foc mic iar din când în când se adaugă câte un pic de apă caldă, exact ca pentru pilaful de orez (risotto) adaugând la final și un pumn de roșii cherry.

    2

Pulpa de porc se scoate din frigider, se aduce la temperatura camerei, se masează cu sare și piper, se taie în felii de aproximativ 2 cm fiecare și se pune într-o tigaie preferabil de fontă, în care s-a încins puțin ulei de măsline și un cubuleț de unt alături de câteva boabe de piper negru. Carnea, se rumenește pe ambele părți și se scaldă în mixtura de ulei și unt, în care s-a adăugat și legătura de pătrunjel verde pentru a-i oferi un plus de savoare. După ce carnea prinde o crustă arămie, se încinge cuptorul la temperatura de 180°C și se lasă pentru 6 minute. Pulpa de porc se scoate din cuptor, se adaugă vinul alb și se mai lasă în cuptor la rumenit până ce aceasta devine omogenă.

    3

Într-o farfurie adâncă se montează lintea preparată cu legume alături de pulpa de porc peste care se presară crenguța de rozmarin și câteva frunze de pătrunjel verde. Pentru garnitură se poate opta pentru o salată ușoară cu legume de sezon.