Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cum să te relaxezi în timpul sarcinii

Sarcina reprezintă o solicitare maximă a corpului. Cu atât mai mult este important să ai parte de perioade regulate de odihnă. Fie că este vorba de yoga, de o plimbare sau de relaxare pe canapea cu o pătură și cartea preferată: Atunci când reduci stresul, îți faci un bine ție și copilului pe cale să se nască. Aici găsești idei diferite care te ajută să te relaxezi.

O femeie cu o burtă pronunțată stă cu picioarele încrucișate pe podea, în sufrageria ei, în haine confortabile. Ține în mână un pahar de apă.
© Kaufland

Conținutul pe scurt

  • În ultimele săptămâni înainte de naștere, este important să te odihnești și să reduci stresul.
  • Yoga este bună pentru multe femei gravide. Respirația conștientă contribuie la sănătate și o stare de calm și, de asemenea, ajută multe femei în timpul nașterii. 
  • Iată cele mai bune sfaturi pentru un mic program de wellness acasă. 
Pauze de odihnă

Din acest motiv, sunt importante pauzele de odihnă în timpul rutinei zilnice

Perioada sarcinii este o perioadă foarte palpitantă. S-au schimbat atât de multe lucruri, iar cea mai mare schimbare este pe cale să vină. În curând, o persoană mică vă va da peste cap viața de zi cu zi. Nerăbdarea unei vieți cu un copil, curiozitatea, uneori și frica, nu e de mirare că abia poți să oprești caruselul gândurilor cu atâtea emoții. În același timp, ultimele săptămâni înainte de naștere pot fi, de asemenea, foarte solicitante din punct de vedere fizic pentru femeile însărcinate. La urma urmei, crește un copil în interiorul tău și corpul tău lucrează la viteză maximă. Dacă mai și lucrezi, motto-ul este: mai puțin stres, mai multă relaxare. Asigură-te că ai suficiente pauze. Acest lucru te ajută să îți reîncarci bateriile și are un efect pozitiv asupra copilului pe cale să se nască. Pe lângă relaxarea fizică, trebuie să-ți liniștești gândurile, astfel încât nivelul de stres să scadă.  

Există diferite modalități de a te relaxa și de a oferi corpului tău odihna de care are nevoie în această fază specială. În funcție de ce se potrivește cel mai bine în viața ta de zi cu zi sau în situația actuală, poți pune în aplicare diferite măsuri. Cel mai important lucru este să te simți bine și să te poți deconecta cu adevărat. De la meditație până la o zi de wellness: În acest articol vei găsi mai multe modalități de a te relaxa. 


Respiră adânc

Aer proaspăt pentru o mai bună circulație a sângelui

Aerul proaspăt face minuni, nu numai în timpul sarcinii. Îți place să te miști și ieși des pe afară? Atunci ar trebui să faci acest lucru și în timpul sarcinii. O plimbare scurtă în aer liber te ajută să respiri adânc și să-ți limpezești mintea. În același timp, ai o circulație mai bună a sângelui și o senzație generală de bunăstare. Bucură-te de prospețime și nu te speria dacă nu mai ești la fel de vioaie ca altădată. Nu este vorba de viteză, ci de odihnă. Plimbarea într-un ritm plăcut este exact ceea ce are nevoie corpul tău în acest moment. Și sufletul tău, bineînțeles. Adesea, gândurile negative zboară atunci când te plimbi.


Somn

9 sfaturi pentru un somn mai bun atunci când burtica este mare

O femeie gravidă se așază confortabil pe canapea și se relaxează în timp ce citește o carte despre cum să devii părinte. În fața ei se află o cană cu ceai, iar în fundal ard lumânări.
© Kaufland Femeilor însărcinate le este greu să doarmă din cauza gândurilor multe, a stresului și a burticii. Aici găsești sfaturi pentru a te calma pe timpul nopții.

În funcție de cât de avansată este sarcina, s-ar putea să îți fie greu să dormi. Te gândești într-una la bebeluș și la naștere sau ai avansat atât de mult în sarcină încât nu îți mai este ușor să găsești o poziție confortabilă de somn. Nevoia urgentă de urinare sau mișcările bebelușului te pot împiedica să dormi.

Iată nouă sfaturi utile pentru ca tu și bebelușul tău să dormiți bine pentru o dezvoltare sănătoasă.

  1. O baie relaxantă: Introdu un mic ritual de a face în mod regulat o baie scurtă și relaxantă seara. Acest lucru te ajută să te relaxezi și îți pregătește corpul pentru un somn odihnitor.
  2. Oprește sau evită distragerile la timp: Indiferent că este vorba despre telefon, tabletă, PC sau televizor, încearcă să oprești toate dispozitivele electronice cu cel puțin 30 de minute înainte de a te culca. Mai bine te întinzi pe canapea câteva minute și vorbești cu partenerul tău despre următoarea zi sau despre gândurile pe care le ai. 
  3. Yoga: Multe femei gravide descoperă yoga în timpul sarcinii. Respirația conștientă te poate ajuta să îți găsești pacea. Poți găsi o serie întreagă de rutine de seară pe internet. Sau poate că vrei să mergi la o sală aproape de casă.
  4. Calmează-te cu muzică: Chiar înainte de ora efectivă de culcare, întinde-te confortabil în pat, închide ochii și ascultă muzică de relaxare sau o meditație ghidată pentru a te calma.
  5. Un jurnal plin de gânduri: Dacă nu poți să adormi din cauza evenimentelor din timpul zilei sau a gândurilor tale încurcate, pune un carnețel pe noptieră și notează-ți tot ce ai în minte. În acest fel, îți poți limpezi gândurile și nu se pierde vreo informație.
  6. Perne pentru o poziție confortabilă: Dacă nu mai poți găsi o poziție de somn confortabilă din cauza burții care tot crește, încearcă să folosești perne (pentru gravide). Perna te ajută să adormi și, în același timp, asigură relaxarea burții și a diferitelor grupe musculare.
  7. Bea puține lichide și mergi la toaletă înainte de a te culca: Dacă te trezești des noaptea pentru că trebuie să urinezi, mergi încă o dată la toaletă înainte de a te culca. În plus, nu trebuie să bei prea multe lichide înainte de somn.
  8. Meditație: Meditația te poate ajuta să îți găsești centrul interior. Un exercițiu pentru începători este respirația pe nas: Inspiră de trei ori pe nas și expiră pe gură. Închide ochii și numără până la patru când inspiri și până la opt când expiri. După aceea, respiră doar pe nas timp de câteva minute și concentrează-te complet asupra corpului tău și asupra mișcărilor pe care le face în timpul respirației. Vei observa că respirația ta devine din ce în ce mai calmă.
  9. Antrenament autogen: Această metodă specială de relaxare folosește încordarea musculară progresivă, adică întinderea și relaxarea activă a grupurilor musculare individuale. Datorită acestei metode, unele persoane dorm mai bine. 

 


Masaje

Sfaturi pentru masaje relaxante

Corpul tău este expus la un efort mare în timpul sarcinii. Nu e de mirare că mușchii au uneori crampe neplăcute. Micile masaje eliberează tensionarea. Acest lucru te va face să te simți din nou mai confortabil în corpul tău. Poți merge la un expert care să îți maseze părțile încordate ale corpului, cum ar fi gâtul sau picioarele. Sau îți poți ruga partenerul să o facă. Cu mângâieri atente și sesiuni de masaj, el te poate ajuta să te relaxezi. Foarte îndrăgit este și masajul burticii în care se află bebelușul, care răsfață pielea și stimulează circulația sângelui. Atenție: Întreabă-ți moașa cum se fac mișcările corecte. 


Wellness

Ai voie în saună dacă ești gravidă?

Dacă ești pasionată de relaxare în saună, aceasta ar putea fi o modalitate bună de a-ți odihni corpul în timpul sarcinii. Totuși, există câteva lucruri de care să ții cont în această perioadă, deoarece saunele îți solicită circulația mai mult decât înainte, din cauza sarcinii. În cazul femeilor însărcinate care nu au mai fost niciodată sau au fost rar într-o baie de aburi, acest lucru li se poate părea neplăcut. Este important să știi din timp ce te așteaptă. De asemenea, încearcă să alegi o saună care să nu aibă temperaturi prea ridicate. Discută cu medicul sau cu moașa ta pentru a afla dacă sauna este o opțiune pentru tine.


Baie relaxantă

Fă o baie chiar dacă ai burtica mare Cum procedezi 

Ai chef să te relaxezi din cap până în picioare? Atunci fă o baie caldă. O jumătate de oră la o temperatură de până la 38 de grade este bună pentru majoritatea femeilor însărcinate și nu solicită prea mult inima și circulația. O baie la wellness cu lumânări și muzică în surdină este foarte drăguță. Câteva picături de ulei de migdale în apă îți vor îngriji pielea. Ai grijă când intri și ieși din cadă: Mergi încet și lasă-ți partenerul să te ajute. Și dacă tot e acolo, cu siguranță nu îl deranjează să te dea cu cremă pe spate.


Tratament de frumusețe 

Bucură-te de un program de wellness pentru piele și păr

Măștile de păr și de față sunt unele dintre micile pauze care probabil nu vor fi luate în serios în primele săptămâni după naștere. Așa că, acum că încă mai ai timp, oferă-ți o mică sesiune de răsfăț pentru îngrijirea pielii. Iată cât de repede îți poți face propria mască de față: Zdrobește o jumătate de avocado și amestecă-l cu câte o lingură de ulei de măsline și una de brânză dulce. Aplică pe frunte, nas, obraji și bărbie, lasă-l să acționeze timp de 15 minute și apoi clătește bine. Părul primește o doză suplimentară de strălucire cu un mic tratament cu ulei: Amestecă o linguriță de ulei de măsline cu o linguriță de miere și lasă-le timp de o jumătate de oră pe tot părul, apoi clătește. Înfășoară părul într-un prosop, pentru a evita petele pe canapea.


Muzică relaxantă

Tonuri blânde în timpul sarcinii

Chiar și muzica poate avea un efect relaxant. Și în timpul sarcinii are chiar un avantaj dublu: Te relaxezi, iar muzica poate avea un efect pozitiv asupra fătului tău. Muzica cu un ritm de 60 de bătăi pe minut (BPM) este considerată ideală. Pentru că pulsul tău se poate orienta după ritm și contribuie la odihna ta. Știai că? Începând cu a 23-a săptămână de sarcină, copilul tău poate percepe deja primele sunete. Datorită pulsului tău calm și al sunetelor și vibrațiilor liniștitoare ale muzicii, bebelușul tău se va relaxa mai mult.

Asigură-te că asculți muzică liniștitoare și nu o da prea tare. Piesele clasice, de relaxare, baladele liniștite sau jazz-ul blând și muzica soul sunt cele mai potrivite. Astfel, nimic nu va sta în calea relaxării tale și a copilului.


Pauză

Cum să ai o zi perfectă de leneveală

Burtica ta continuă să crească și nu vrei să pleci de pe canapea? Atunci nu pleca. Fă-te comodă și lasă-te răsfățată. Dacă nu acum, atunci când ai dreptul la o zi în care să lenevești? Azi ai tot ce-și dorește inima ta! Mic dejun copios, cu croasante proaspete de la brutar, pe care ți le aduce partenerul grijuliu, fructe delicioase și legume crocante și nuci pe post de gustări. Nu poate lipsi nici cartea ta preferată, un serial cool sau un film grozav, bineînțeles. Important: Lasă deoparte telefonul mobil, astfel încât să te poți concentra pe deplin asupra ta. Bucură-te de liniște, ocupă-te doar de propriile nevoi și fă ce ai chef.

Iată o listă de verificare pentru o zi perfectă în care lenevești:

  • Pantaloni de trening, tricou alb și halat
  • Ceai sau sucuri
  • Gustările preferate
  • Telecomanda, cartea preferată sau câteva reviste
  • Airpods și un playlist relaxant 
  • Avocado, ulei de măsline, brânză dulce și miere pentru masca de față și păr
  • Geluri pentru cadă
  • Lumânări pentru baie

Sfat: Asigură-te că ai tot ce-ți trebuie în ceea ce privește mâncarea și băuturile. Cu o zi înainte, trece pe lista de cumpărături tot ce ai nevoie pentru o zi perfectă în care să lenevești și răsfață-te cu gustări care îți plac cu adevărat. După ce ai toate bunătățile la îndemână, să înceapă relaxarea. Totul devine și mai confortabil dacă ai o mulțime de perne, o pătură și câteva lumânări.