Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cele mai bune idei de cadouri pentru Ziua Tatălui

Ziua Tatălui este o oportunitate frumoasă să-i arătați cât de mult înseamnă pentru voi. Pentru acest mesaj nu ai nevoie de cadouri scumpe. O idee unică și sustenabilă: un cadou handmade. Aici găsești idei grozave pentru cadouri cu care îi poți face o mare bucurie celui mai bun tată din lume, de Ziua Tatălui sau în orice altă zi.

Un tată tânăr cu barbă și părul lung strâns poartă o coroană handmade și primește un sărut pe frunte de la fiica sa, care poartă o rochiță roz.
© Halfpoint – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

 • Cauți cadouri speciale pentru Ziua Tatălui? Le găsești în acest articol.
 • O figurină amuzantă cu Superman sau o medalie creativă: Aici găsești cu siguranță cadoul potrivit pentru Ziua Tatălui.
 • Mâncarea delicioasă este cadoul perfect pentru gurmanzi! Aici găsești rețetele perfecte.
Origine

De unde vine Ziua Tatălui?

Cu toții știm de Ziua Mamei. Dar și taților li se cuvine o zi de sărbătoare, în care copiii să îi surprindă cu cadouri. Ziua Tatălui a fost sărbătorită pentru prima dată în SUA. Știai că? Președintele american Richard Nixon a proclamat Ziua Tatălui în 1974. Indiferent unde se sărbătorește în lume, un lucru este comun: Tații primesc cadouri de la cei dragi. Află din acest articol ce cadouri poți bricola împreună cu copilul pentru Ziua Tatălui și ce alte idei mai există pentru această zi specială.


Timp cu tata

Această zi îi este dedicată

În ultimii ani, Ziua Tatălui se sărbătorește asemănător cu Ziua Mamei. Devine din ce în ce mai mult o sărbătoare mică de familie, organizată individual. În funcție de tată, micul-dejun în pat este exact ceea ce trebuie sau o mică petrecere în grădină. O excursie de o zi este ideală pentru tații activi sau excursii scurte în locuri în care tatăl și chiar întreaga familie se simt bine. O idee drăguță pentru cadou: o excursie surpriză la care tata nu se așteaptă deloc. Ziua Tatălui este o temă comună și în grădinițe și școli. Copiii învață poezii și cântece, bricolează cadouri și pictează tablouri pentru tata. Alte cadouri apreciate pentru Ziua Tatălui sunt un parfum, un CD cu muzica preferată, o carte sau dulciuri. Dacă vrei să îi faci o bucurie soțului, respectiv tatălui tău, pune dulciurile lui preferate pe următoarea listă de cumpărături. Cu siguranță: Prima Zi a Tatălui este foarte emoționantă pentru fiecare tată. Este frumos să nu uiți de el și să îi faci un cadou atât pentru el, cât și pentru copilul vostru. De exemplu, un tricou cu echipa lui preferată de fotbal pentru copilul vostru? Sau o cană cu mesajul „Cel mai bun tată din lume”?


Activități creative

Idei creative pentru bricolaj

Pe lângă clasicele parfumuri și șosete, mai există și alte posibilități de cadouri pentru Ziua Tatălui. De exemplu, îi poți crea un tricou sau o cană cu poza lui preferată cu copiii. Mai sustenabil și mai personal: Bricolați ceva împreună. Cele mai bune idei sunt adesea foarte simple: Aici găsești trei idei DIY pentru cadouri originale, cu care copiii tăi îl vor face cu siguranță pe tatăl lor să zâmbească.


Medalie

Înmânează-i tatălui o medalie

Pe un fundal turcoaz se află două medalii.
© Kaufland O medalie handmade nu este doar un lucru personal, ci are și o însemnătate mare.

Tatăl își va aduce aminte foarte mult timp de acest cadou, deoarece are o însemnătate foarte mare. La fel ca într-o competiție sportivă, tata primește o medalie, pe care i-o înmânează copiii.

Ai nevoie de:

 • Lipici
 • Carton alb
 • Foarfecă, creion
 • Carton colorat
 • Benzi colorate pentru decorare

Cum procedezi:

 1. Desenează mai întâi o medalie pe carton colorat sau alb. Ca alternativă poți folosi și coli gumate, care sunt puțin mai tari și se potrivesc ca medalie.
 2. Apoi decupează forma de medalie și picteaz-o așa cum vrei.
 3. La final, scrie pe medalie mesajul dorit, de exemplu „Cel mai bun tată din lume”.
 4. Sfat: Dacă îți place, poți să decorezi medalia cu carton colorat sau cu alte elemente ornamentale.

Superman

Confecționează o figurină Superman pentru tata

Două figurine Superman confecționate din carton se află pe un fundal albastru deschis, vedere de sus.
© Kaufland Tata este cel mai bun tare? Atunci bricolează pentru el o figurină Superman.

O idee grozavă de cadou pentru a-i arăta lui tata că este cel mai bun din lume: Confecționează împreună cu cei mici o figurină Superman dintr-o rolă de hârtie igienică

Ai nevoie de:

 • O rolă de hârtie igienică
 • Creion
 • Cariocă
 • Lipici
 • Foarfecă
 • Hârtie pentru bricolaj roșie, bej, albastră și neagră

Cum procedezi:

 1. Desenează cu un creion fața lui Superman pe hârtia bej și forma pelerinei și a emblemei pe hârtia roșie.
 2. Apoi treci la păr: Taie o bucată lungă de hârtie neagră potrivită și conturează părul făcând mai multe tăieturi crestate.
 3. Apoi acoperă complet rola de hârtie igienică cu hârtia albastră. În cele din urmă, lipește fața, părul și semnul „S” de pe piept pe rola de hârtie igienică.
 4. Dacă vrei, poți să confecționezi câteva inscripții pentru Superman, de exemplu, o inimă cu „Super Tata”.

Ramă

Cum să faci o ramă din bețișoare de înghețată

Trei poze cu rame făcute manual se află pe un fundal albastru deschis, lângă se află o ramură verde.
© Kaufland N-ai timp? Nicio problemă! Poți confecționa rapid o ramă din bețișoare de înghețată.

Un cadou personal, gata cât ai zice pește, este o ramă din bețișoare de înghețată. Avantajul: Nu doar rama, ci și poza pe care o alegi reprezintă un cadou frumos.

Ai nevoie de:

 • Un tablou pictat sau o poză cu copilul tău sau cu copiii și tatăl
 • Patru bețișoare de înghețată
 • Creioane colorate sau acuarelă
 • Lipici
 • Bandă adezivă decorativă

Cum procedezi:

 1. Pictează bețișoarele de înghețată cum dorești cu creioane colorate și acuarelă sau, ca alternativă, decorează-le cu bandă adezivă decorativă la alegere.
 2. Lipește colțurile care se suprapun.
 3. Apoi lipește poza de ramă pe la spate.

Idei de cadouri de ultim moment

Cadou pentru Ziua Tatălui în ultimul moment

Ziua Tatălui bate la ușă și ești în căutarea unei idei de cadou rapide și simple? Nicio problemă! Alege unul dintre aceste trei cadouri clasice ideale pentru ultimul moment:

 • Scrisoare: Pentru acest cadou DIY, ai nevoie doar de hârtie, un creion și de cuvintele potrivite. Împreună cu copilul tău, scrieți-i celui mai bun tată din lume în câteva rânduri cât de mult îl iubiți. Dacă vrei, trece pe următoarea listă de cumpărături și câteva abțibilduri drăguțe. Chiar dacă încă nu poate să scrie, pentru copilul tău este foarte distractiv să decoreze scrisoarea cu culori și abțibilduri colorate.
 • Salutări dulci: Trece pe lista de cumpărături batonul de ciocolată preferat al soțului tău, respectiv tată. Ia hârtie colorată pe care o poți împături în bilețele mici de 3 x 3 cm, un creion și lipici. Scrie împreună cu copilul tău pe fiecare bilețel un mesaj precum: „Tatăl meu este cel mai bun!”, „Tatăl tău ar trebui să-l cunoască pe al meu cândva” sau „Îmi place de tata” și apoi lipește-le pe batoanele de ciocolată. Astfel combini plăcerea dulce cu un mulțumesc din suflet.
 • Cupon cadou pentru timp petrecut împreună: Pentru acest cadou ai nevoie doar de un bilețel și un creion. Excursie la piscină, un meci de fotbal sau poate pur și simplu o plimbare de noapte: Să petreceți timp împreună este mereu cea mai bună idee de cadou.

Cadouri culinare

Mâncarea preferată a lui tata

Pentru tații gurmanzi, cel mai bun cadou este cel culinar. Pentru a-ți răsfăța soțul sau tatăl de Ziua Tatălui, gătește-i mâncarea preferată. Implică și copiii: Ei pot crea meniuri pentru masă. Încă o idee, pe care o puteți pune în aplicare împreună: Pregătiți o prăjitură sau un desert care îi place foarte mult lui tata.