Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cum să vă planificați concediul babymoon

Babymoon este o ocazie specială pentru viitoarele mămici și viitorii tătici de a se bucura de timp petrecut împreună. La urma urmei, un copil vă schimbă întreaga viață – nu mai sunteți un duo, ci un trio. Citește aici cum să faci din concediul babymoon o experiență de neuitat.

O femeie gravidă și partenerul ei stau întinși pe o pătură albă de picnic pe o pajiște și se sărută.
© Ivan – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

  • Babymoon este un trend care provine din SUA. Din ce în ce mai mulți viitori părinți aleg să se bucure din nou de relația lor cu puțin timp înainte de sfârșitul sarcinii.
  • În al doilea sau chiar în al treilea trimestru? Condiția fizică a femeii gravide determină timpul ideal pentru o vacanță babymoon. 
  • Wellness la munte, un weekend la mare sau momente tandre și confortabile acasă, iată câteva sfaturi pentru un concediu de neuitat înainte de naștere. 
Semnificație

Babymoon: Ce înseamnă?

Babymoon, care se bazează din punct de vedere lingvistic pe celebra lună de miere de după nuntă, este ultima vacanță în doi înainte de nașterea copilului. În America, această escapadă înainte de începutul vieții de familie este un trend major și o idee frumoasă de a te bucura de finalul sarcinii alături de perechea ta. Dar, cu cât este mai mare burtica, cu atât mai dificilă devine călătoria pentru femeia gravidă. Prin urmare: Viitoarele mame nu trebuie neapărat să călătorească departe pentru a se bucura de liniște și timp împreună cu partenerul înainte de naștere și de lăuzie. De asemenea, puteți să petreceți timp în doi chiar și acasă – având în vedere că totul se va învârti în jurul micuțului vostru în cel mai scurt timp.


Moment

Când este timpul ideal pentru babymoon?

Chiar dacă, probabil, toate gândurile tale se îndreaptă către bebeluș, petrece o zi sau chiar un weekend întreg cu partenerul tău. Dacă dorești să-ți petreci perioada babymoon acasă, într-o atmosferă confortabilă și relaxantă, chiar nu contează în ce moment al sarcinii o planifici. Cel mai important este să te simți tu bine.

Dacă dorești să călătorești timp de câteva zile, perioada ideală este cea dintre a 18-a și a 28-a săptămână de sarcină. Cu condiția ca tu și copilul să vă simțiți bine și să nu existe motive medicale care să te împiedice să faci acest lucru. Greața de dimineață a trecut deja în această perioadă, iar burta nu este încă atât de mare încât să îți limiteze prea mult libertatea de mișcare.

Dacă te simți în formă și în ultimul trimestru al sarcinii, nu te împiedică nimic să pleci în vacanță. Dar ia în considerare: Este posibil ca burta să fi ajuns la o dimensiune considerabilă și să devii mai sensibilă la căldură, iar călătoriile lungi cu mașina sunt mai puțin plăcute. În plus, pe măsură ce se apropie data nașterii, există un risc ca bebelușul să se grăbească și să vrea să vadă lumina zilei mai devreme decât era planificat. 

Indiferent de decizia ta: Nu îți planifica vacanța babymoon singură, ci împreună cu partenerul. Acum totul se rezumă la voi doi. Organizați-vă timpul așa cum vă doriți și profitați de ocazia de a petrece câteva ore romantice împreună, departe de viața de zi cu zi. 


Vacanță în cuplu

Cum să faci o vacanță specială în doi

Tu și partenerul tău v-ați decis să călătoriți din nou pentru câteva zile? Ce frumos! Acum trebuie să găsești o destinație. Ce ți-ai dorit întotdeauna să vezi sau să experimentezi? Ai un „Happy Place” în care te poți relaxa? Ideea este că: Dacă tu și copilul sunteți bine, este timpul perfect să plecați în plimbare și să vă bucurați de câteva ore de relaxare sau poate chiar de câteva zile împreună.

Ce ai zice de un weekend la mare? Sau câteva zile la munte? Poți opta chiar și pentru un city break sau pentru câteva nopți într-un hotel wellness. Un hotel elegant, cu propria zonă de spa, cu saună și masaj inclus sau un apartament de vacanță simplu și confortabil – decizia îți aparține. Știai că? Există chiar și hoteluri speciale pentru babymoon care s-au specializat în oferirea de servicii pentru viitorii părinți în calitate de oaspeți. Nu contează ce alegi: Principalul lucru este să găsești momente în care să te poți deconecta, să te relaxezi și să aștepți cu nerăbdare tot ceea ce urmează.


Sfaturi de călătorie pentru gravide

Călătoritul în timpul sarcinii: Ce trebuie avut în vedere

O călătorie în doi înainte de venirea pe lume a bebelușului este o vacanță cu adevărat specială în viață. Doar că pentru femeile gravide anumite lucruri sunt diferite acum față de cum erau înainte. Dacă te decizi să pornești într-o vacanță, există câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare:

  • Dacă tu și partenerul vă decideți să călătoriți cu avionul, verificați din timp ce recomandări are compania aeriană pentru femeile gravide. În unele cazuri, se recomandă ca de la o anumită săptămână de sarcină să ai cu tine o adeverință de la medicul curant.
  • Fă-ți o asigurare în caz de anulare a călătoriei care să acopere și complicațiile legate de sarcină ca motiv de anulare sau suspendare a călătoriei. De asemenea, fii atentă ca asigurarea medicală de călătorie în străinătate să acopere zborul spre casă „recomandat din punct de vedere medical” și nu doar pe cel „obligatoriu din punct de vedere medical”.
  • Înainte de concediu, discută cu ginecologul, care te va lămuri în legătură cu starea actuală de sănătate și te va informa despre ce trebuie să ai în vedere. 
  • Asistența medicală este extrem de importantă în timpul sarcinii. Înainte de a pleca în vacanță, caută un ginecolog în destinația ta de vacanță. În cazul în care ai nevoie de un medic, ai la îndemână datele de contact.
  • Nu uita să îți iei întotdeauna cu tine fișa de evidență a sarcinii.
  • Ascultă-ți corpul. Dacă nu mai poți respira, ia pauze și relaxează-te în vacanță. Așadar, cel mai bine este să căutați un hotel într-o locație centrală, cu distanțe scurte și cu mult potențial de relaxare. 

Dacă te-ai gândit din timp la toate aceste aspecte, nimic nu îți va împiedica să petreci o perioadă relaxată în cuplu. 


Acasă

Sfaturi pentru un concediu perfect acasă

Babymoon acasă: Este ușor de pus în practică și nu este nevoie să te deplasezi. Modul în care organizezi babymoon depinde de ceea ce vă leagă ca și cuplu. Sunteți fani wellness? Vă place să mâncați chestii delicioase? Cel mai bine este să vorbești în avans cu partenerul despre dorințele comune. Poate că ați dori să aveți un mic spa acasă, inclusiv masaje liniștitoare pentru a vă relaxa? Ce zici de o plimbare în tihnă, de o seară prelungită de seriale sau jocuri sau de un somn fără să mai sune alarma de la ceas? Te poți gândi și la o cină romantică cu lumânări, aproape ca la restaurantul unui hotel.  Pentru aceste momente speciale este nevoie doar de puțină pregătire. Așadar, faceți o listă de cumpărături și gândiți-vă împreună: Ce vă place să mâncați cel mai mult? Sau ce v-ați dorit întotdeauna să gătiți împreună? 

Sfat: Bucurați-vă de timpul petrecut în cuplu nu numai la masă în timpul cinei, ci și în timp ce faceți cumpărături și apoi gătiți. Câteodată lucrurile mici sunt cele care vă fac să uitați de rutina zilnică. Poate că ai chef să aranjezi frumos masa. Apoi adaugă pe lista de cumpărături niște șervețele frumoase, lumânări și flori.