Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cum să aranjezi camera bebelușului

Părinții vor să pregătească perfect camera pentru copilul lor. Apar multe întrebări legate de mobilă, cum ar fi comoda pentru schimbat scutece, patul copiilor sau dulapul de haine. Sunt suficiente elementele individuale sau ar fi mai bine să achiziționezi un set? Pereții ar trebui să fie roz, albaștri sau albi? Ce trebuie să iei în calcul în privința pătuțului? Aici găsești sfaturi simple, pentru ca totul să fie pregătit atunci când se naște bebelușul.

Femeie în fundal care ține o jucărie de pluș în mâna dreaptă în fața unei mese de înfășat. În fundal se află un carusel și un raft.
© Kaufland

Conținutul pe scurt

  • Direct în propria cameră? Mulți nou-născuți se mută la început în dormitorul părinților.
  • Pentru începutul vieții de familie, nu este nevoie să existe un set complet pentru camera bebelușului: O comodă pentru schimbat scutece este de ajuns.
  • Montarea dulapurilor, mutarea mobilei și zugrăvirea camerei, în ciuda tuturor așteptărilor, femeile însărcinate ar trebui să o ia mai ușor și să lase sarcinile obositoare pe seama altora.  
Amenajare 

Cum să transformi biroul într-o cameră pentru copii

Un bebeluș vă schimbă viața complet, iar acest lucru este valabil și pentru locuință. Poate că apartamentul tău are o cameră care poate fi transformată acum în cameră de copii. Probabil că a venit momentul: Să muți mobila, să rearanjezi camera sau poate chiar să o vopsești. În funcție de gustul părinților, se poate alege între un alb proaspăt, un roz, un albastru clasic sau un galben vesel pentru pereții camerei. În cazul multor familii, dormitorul părinților devine inițial camera provizorie a bebelușului și acest lucru este perfect în regulă. La început, bebelușului tău nu-i pasă dacă are propria cameră cu mobilier complet și un design modern sau dacă pereții sunt proaspăt vopsiți. Cel mai important este că tu ești acolo, lângă el.

Nu numai „unde”, ci și „ce” naște întrebări. Ce mobilă este obligatorie? Are rost să cumperi un set complet sau elemente individuale, cum ar fi un dulap și o comodă pentru schimbat scutece? Nou-născutul doarme direct în propriul pat sau în cel al părinților? Nu te panica: Cu ajutorul acestor sfaturi, poți aborda relaxat decorarea camerei copilului tău.

Pentru bebeluș ai nevoie de:

  • un loc de dormit: Poate fi un cuib pentru bebe în patul familiei sau un pătuț separat, care să fie aproape de cel al părinților.
  • O comodă pentru schimbat scutece (dacă este cazul, cu încălzitor)
  • Decorațiuni, cum ar fi un carusel
  • Suficiente body-uri, pantalonași, saci de dormit, cearșafuri cu elastic, căciuli și prosoape de baie
  • Scutece, șervețele umede, cremă împotriva iritațiilor

Pat de bebeluș

Loc de dormit pentru bebeluș: Ce să iei în considerare

În cazul multor viitori părinți, celebrul „instinct de a-și construi un cuib” începe deja în a doua jumătate a sarcinii. Pentru naștere, totul ar trebui să fie pregătit cât mai frumos, mai confortabil și mai practic posibil. Totuși, în primele săptămâni, un nou-născut nu are încă nevoie de prea multe. Câteva body-uri și pantalonași sunt de ajuns ca primă garderobă. Camera proprie a bebelușului, achiziționată sub formă de set complet cu tot mobilierul, nu trebuie să fie pregătită din prima zi. Cei mici au nevoie mai ales de apropierea față de mamă și tată. Înainte de a avea propriul culcuș în camera sa, o idee bună este un pat cu saltea și cearșaf cu elastic. Această mobilă pentru copii se atașează în mod sigur la patul părinților. Bebelușul are un loc mic și drăguț de dormit, iar noaptea se află la o distanță de doar un braț pentru a fi alăptat și hrănit. Copilul tău îți aude respirația noaptea și simte că ești foarte aproape de el. Astfel se simte în siguranță și protejat. De altfel: La început, doarme într-un sac de dormit. Materialele textile, cum ar fi pătura, nu au ce căuta în patul de bebeluș. Un cearșaf simplu cu elastic și o aleză sunt de ajuns.


Comodă pentru schimbat scutece

Sfaturi pentru schimbarea scutecelor în siguranță

Un lucru care va fi în curând în capul listei tale de cumpărături sunt scutecele. Pentru că, la început, vei schimba scutecele la fiecare două-trei ore. Cu atât mai important: un loc potrivit. Comodele pentru schimbat scutece au avantajul că te ajută să-ți ții spatele drept. În plus ai totul la îndemână într-un singur loc. Teoretic, ai putea să schimbi scutece și pe podea sau pe pat, folosind o saltea de înfășat. Accesoriile, cum ar fi scutecele, șervețelele umede și crema împotriva iritațiilor pot fi depozitate pur și simplu pe raft. S-ar putea să mai fie loc în dulap pentru hainele copilului. 

Există o gamă largă de modele și materiale pentru comodele pentru schimbat scutece. Din stejar, din lemn masiv sau din PAL: Cel mai important în cazul unei comode pentru schimbat scutece este să fie stabilă. Pentru o siguranță maximă, comodele pentru schimbat scutece sunt poziționate în colțul camerei sau sunt fixate la perete, pentru a reduce riscul de a cădea. Când vine vorba despre schimbatul scutecelor: Ține întotdeauna o mână pe copil!

Dacă ai deja o comodă în camera bebelușului, o poți transforma într-o clipă într-o masă de înfășat, cu ajutorul accesoriilor potrivite. Online găsești o gamă completă de modele excelente. Comoda de sub locul de înfășat înlocuiește dulapul în mod convenabil. Aici este locul body-urilor, pantalonilor, șosetelor și al textilelor, precum așternuturi și prosoape, dar și al primelor scutece. Deasupra comodei poți fixa de tavan un carusel cu ajutorul unui cârlig. Culorile vii vor deveni curând un punct de atracție pentru cei mici. În plus, cei născuți iarna se bucură și de un încălzitor. 


Îmbrăcămintea

De ce haine are nevoie bebelușul în primele săptămâni?

Este foarte plăcut să cumperi haine pentru bebeluși mai ales în primele mărimi. Majoritatea încep cu mărimea 50/56. Fără îndoială: Este foarte distractiv să cumperi câteva body-uri și pantalonași noi și moderni pentru prima poză de familie. Practic: Poți spăla în liniște prima garderobă a celui mic și o poți aranja în comodă. Să umpli dulapurile cu hăinuțe și să decorezi rafturile cu primele jucării este un moment deosebit pentru viitori părinți, deoarece bucuria anticipată devine concretă. 


Stare de bine

Cel mai important sfat: Mai puțin înseamnă mai mult!

În ultimele zile dinaintea nașterii, multe gravide doresc să se pună din nou în mișcare și au multă energie. Poate și pentru că, adesea, petrec mai mult timp acasă decât de obicei în concediul de maternitate și pur și simplu abia așteaptă să țină în brațe micul miracol. Dar să începi acum să speli podelele, să muți rafturile sau să instalezi pătuțul copilului poate fi o provocare fizică pentru femeile gravide în ultimele luni. Să îți asculți sufletul și să iei o pauză este important și îți face bine. Cu toate pregătirile, nu trebuie să uitați un lucru: Mai important decât o casă perfectă este timpul de calitate pe care îl petreci împreună cu copilul tău.