Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Brânza Camembert: Brânză moale din lapte crud

Brânza Camembert este o brânză moale cu mucegai alb din Franța. Împăratul Napoleon al III-lea a ordonat în secolul al XIX-lea ca brânza Camembert să facă parte din masa împărătească. Cu asta s-a declanșat cariera de succes a brânzei de o fermitate cremoasă din lapte crud, care nu a mai putut fi stăvilită.

Informații utile

Brânza Camembert are următoarele proprietăți speciale

Brânza Camembert proaspătă în detaliu

Brânza Camembert este o brânză moale cu un gust natural și, de aceea, este foarte îndrăgită. Brânza Camembert originală este produsă de obicei din lapte crud, iar procesul de producție necesită cam 3 săptămâni.

Atunci când brânza Camembert este gata de consum, este de regulă rotundă și învelită cu un strat alb de mucegai nobil. Interiorul brânzei Camembert este de la alb la galben, în funcție de gradul de maturitate. Există mai multe tipuri diferite de brânză Camembert, care pot diferi prin gust, grad de maturare și mărime.


Proveniență

De unde provine brânza Camembert?

Camembert provine din Franța, respectiv din Normandia. Și-a primit numele după localitatea cu același nume, unde a fost creat pentru prima dată la finele secolului al XVIII-lea de către gospodina Marie Fointane Harel. Ea a transformat o rețetă mult mai veche de brânză și a avut un succes foarte mare. Se crede că însuși împăratul Napoleon al III-lea a îndrăgit brânza Camembert și a prezentat-o oaspeților săi. Camembert de Normandie are aproximativ 250 grame, o formă rotundă, rar pătrată și are un gust ușor iute, însă este totuși delicată și cu iz de nuci. Seamănă că brânza Brie, însă nu este la fel de grasă. Numele Camembert nu este protejat și, de aceea, acest sortiment de brânză nu mai este de mult timp un produs regional. Între timp se produce în multe țări și nu are același gust peste tot.


Sezon

Când este sezonul brânzei Camembert?

Brânza Camembert este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit brânza Camembert și cum se depozitează aceasta?

Brânza Camembert proaspătă în detaliu

Brânza moale merge foarte bine unsă pe o felie de pâine sau chiflă. Poate fi la fel de bine dată prin pesmet, prăjită, coaptă sau prăjită în friteuză, și se potrivește și la gratinarea sufleurilor. Și „Obadzde” , foarte apreciată și populară în Bavaria, se face cu Camembert.

Cum se depozitează brânza Camembert

Ca toate brânzeturile moi, și brânza Camembert se depozitează cel mai bine într-o cutie, pe prosop de hârtie sau în ambalajul original. Trebuie ținut al frigider, însă în niciun caz congelat, deoarece astfel s-ar întrerupe procesul dorit de maturare și brânza pierde mult din gustul său.

Înainte de consum se recomandă scoaterea brânzei din frigider cu cel puțin o jumătate de oră înainte, ca să-și degaje aroma. În cazul unei brânze Camembert foarte veche, se usucă interiorul. În cazul unei brânze Camembert stricate, se usucă coaja și interiorul are un gust pătrunzător, asemănător amoniacului. 


Rețete

La ce poți folosi brânza Camembert


Ingrediente

Ce conține brânza Camembert

Brânza Camembert este bogată în fosfor, calciu, precum și în proteine, care sunt importante pentru dinți și oase. Microorganismele din brânza Camembert sunt probiotice, adică promovează sănătatea intestinelor. Brânza Camembert este foarte sănătoasă, nu conține prea multă grăsime și conține foarte puțini carbohidrați, fiind astfel foarte bună pentru siluetă. Brânza Camembert are multe proteine, conține o cantitate mare de vitamina C, B2, B6, B12, D, E și K. De asemenea, conține calciu, potasiu, magneziu și fier. zincul, sodiul și forforul sunt prezenți în această brânză.

Valoare nutritivă
 

kcal: 216 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 23,5 g

Grăsimi: 13,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 217 µg

Vitamina B1: 0,05 mg

Vitamina B2: 0,67 mg

Vitamina B6: 0,28 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 600 mg

Fier: 0,2 mg

Potasiu: 120 mg

Magneziu: 20 mg

Sodiu: 680 mg