Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Limburger: un gust savuros intens

Limburger este o brânză moale, însă feliabilă din lapte pasteurizat de vacă. Pe lângă mirosul său puternic și gustul picant caracteristică îi este și coaja ușor lipicioasă cu bacterii de cultură.

Informații utile

Limburger are următoarele proprietăți speciale

Limburger proaspăt în detaliu

Bacteriile de cultură, cu care suprafața brânzei este tratată regulat în timpul procesului de maturare, contribuie semnificativ la gustul puternic și mirosul intens al brânzei. Gata maturată, brânza Limburger este vândută sub forma unui calup. Are culoarea crem și o coajă brun-roșiatică. Având în vedere aspectul său, este numită câteodată și „brânză sub formă de cărămidă”. Consistența sa ne amintește puțin de brânza feta, fiind la fel de solidă și sfărâmicioasă. Brânza Limburger are încă un gust de-a dreptul blând. Cu cât se maturează mai mult, cu atât mai cremoasă și intensă la gust devine.


Proveniență

De unde provine Limburger?

Originea acestei brânze datează din secolul al XIII-lea, când a fost produsă de călugării din mănăstirile din jurul teritoriului olandezo-belgian Liège din fostul ducat Limburg. Rețeta a fost adusă acasă în Allgäu în 1830 de către comerciantul de brânzeturi Carl Hirnbein din călătoriile sale de studiu. El a deschis în Oberallgäu prima fabrică de brânză moale pentru brânza Limburger din Germania de Sud. Producția de Limburger s-a bucurat de succes ascendent. Într-o vreme această brânză a fost atât de populară încât prețul acesteia era baza pentru calcularea prețului la lapte. În prezent brânza Limburger este produsă în principal în Germania.


Sezon

Când este sezonul Limburger?

Limburger este un produs proaspăt disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită brânza Limburger și cum se depozitează aceasta?

Limburger proaspăt în detaliu

Brânza Limburger este adecvată pentru o gustare consistentă mai ales pe pâine integrală, tăiată cuburi într-o salată picantă de verdețuri sau o salată clasică de brânză. Coaja brânzei unse poate fi consumată. Din cauza proprietăților sale bune de topire este ideală în combinație cu un fel principal de mâncare de exemplu pentru umplerea legumelor ca zucchini sau ardei, sau feliată pe o mâncare din carne de porc sau pe o pulpă de pui. În Allgäu este foarte populară pentru prepararea tradiționalului spaetzle cu brânză din Allgäu. Ca ingredient intens savuros posibilitățile de utilizare ale brânzei Limburger în bucătărie sunt aproape nelimitate.

Cum se depozitează Limburger

Fără răcire brânza moale nu trebuie depozitată mai mult de o zi. În frigider Limburger rezistă și trei săptămâni. Din cauza gustului său intens trebuie împachetată întotdeauna bine în folie sau și mai bine într-o cutie de plastic. Ca toate brânzeturile, locul acesteia este în frigider pe raftul superior sau raftul de pe ușă, unde nu este prea rece. În cazul în care coaja este unsuroasă și pasta deschisă la culoare s-a micșorat, nu se recomandă consumul, pentru că a depășit gradul de maturare optim.


Ingrediente

Ce conține Limburger

Brânza din lapte de vacă există cu diferite conținuturi de grăsime. Este disponibilă în cinci niveluri de grăsime până la gradul de smântână. Limburger de 20% este o variantă săracă în calorii, de aceea poate fi utilizată și într-o alimentație conștientă de siluetă. Brânza Limburger este bogată în vitamine B, responsabile pentru metabolismul acizilor grași și a aminoacizilor, precum și pentru activarea rezervelor de energie. Brânzeturile moi au un conținut înalt de apă, de aici și consistența moale. Conținutul lor înalt de calciu este benefic pentru oase și dinți.

Valoare nutritivă
 

kcal: 268 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 22,4 g

Grăsimi: 19,7 g

Vitamine

 

Vitamina A: 380 µg

Vitamina B1: 0,05 mg

Vitamina B2: 0,35 mg

Vitamina B6: 0,09 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,6 mg

 

Minerale

 

Calciu: 534 mg

Fier: 0,6 mg

Potasiu: 128 mg

Magneziu: 21 mg

Sodiu: 720 mg