Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Brie: brânză moale delicată ce se topește

Brânza moale deosebit de gustoasă este un adevărat favorit printre gurmanzii de brânzeturi. În cele mai multe cazuri se maturează până la patru săptămâni. Acest timp este necesar pentru dezvoltarea mucegaiului nobil alb și pentru formarea gustului cremos și smântânos inegalabil.

Informații utile

Brie are următoarele proprietăți speciale

Brie proaspătă în detaliu

Brie este o brânză cu consistență moale, asemănătoare cu Camembert, însă foarte diferită la gust. Brie este prima dată produsă pe parcursul unei săptămâni, apoi maturată încă timp de câteva săptămâni, până poate fi consumată. După o săptămână Brie se stropește cu o cultură de mucegai, care asigură stratul alb de pe brânza moale.


Proveniență

De unde provine Brie?

Brie este numele unei regiuni franceze, de unde și provine inițial această brânză moale. În zilele noastre majoritatea Brie vine în continuare din regiunea cu același nume, respectiv se produce în Franța. Această brânză se produce în mod dovedit deja din secolul XV.


Sezon

Când este sezonul Brie?

Nu există un sezon direct pentru Brie, în care aceasta să fie disponibilă în exclusivitate. Asta se explică prin faptul că Brie parcurge un proces de maturare lung până poate fi consumată. De aceea este disponibilă pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită Brie și cum se depozitează aceasta?

Brie proaspătă în detaliu

Utilizarea Brie este versatilă, deoarece brânza moale franceză este folosită în cele mai felurite scopuri: De exemplu se poate unge pe pâine. Poate fi savurată și ca atare lângă un vin. Dacă se îndepărtează coaja, Brie poate fi utilizată și în supe și sosuri, deoarece brânza moale se topește excelent. De aceea Brie este folosită des pentru gratinare. Pentru garnisirea salatelor este la fel de bună,

Cum se depozitează Brie

Brie rezistă o perioadă destul de lungă, însă trebuie depozitată la rece; În caz contrar, se alterează rapid. Pentru depozitare o cutie este perfectă, în care se pune prosop de hârtie, astfel ca Brie să poată preda umiditatea sa acestuia. Și ambalajul original este adecvat pentru depozitare. Brie poate fi păstrată, de asemenea, în folie alimentară în frigider. Ca să poată „respira”, se vor perfora în prealabil găuri în folia alimentară.


Ingrediente

Ce conține Brie

Brie în cantități corespunzătoare este o componentă importantă a alimentației sănătoase, deoarece conține multă vitamina B2. Această vitamină este importantă pentru numeroase procese biochimice ale organismului. Un conținut înalt de biotină asigură producția de enzime importante pentru organism. Brie mai conține și un procent mare de proteine, importante pentru creșterea masei musculare și pentru saturație. Astfel Brie poate ajuta la suprimarea senzației de foame.

Valoare nutritivă
 

kcal: 345 kcal

Carbohidrați: 0,1 g

Proteine: 22,6 g

Grăsimi: 27,9 g

Vitamine

 

Vitamina A: 157 µg

Vitamina B1: 0,05 mg

Vitamina B2: 0,34 mg

Vitamina B6: 0,23 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,8 mg

 

Minerale

 

Calciu: 400 mg

Fier: 0,5 mg

Potasiu: 152 mg

Magneziu: 20 mg

Sodiu: 640 mg