Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegetarian
Lasagna de varză creață cu sos bolognese de linte

Lasagna de varză creață cu sos bolognese de linte

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 565/​2634
    kcal / kJ
  • 62 g
    carbo-hidrați
  • 25 g
    proteine
  • 21 g
    grăsimi
  • 5
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    565/2634 kcal/kJ, 62 g carbo-hidrați, 25 g proteine, 21 g grăsimi, 5 UG

Ingrediente (6 porții)

1 ceapă
1 cățel de usturoi
2 morcovi
200 g țelină
60 g praz
3 linguri ulei de măsline
2 linguri pastă de roșii, dublu concentrată
1 lingură zahăr brun
200 g linte neagră sau roșie
1 pachet roșii K-Classic pasate, 500 g
1 linguriță ierburi de Provence
500 g varză creață
250 g ricotta, 45% grăsime în masă uscată
100 g pesto de roșii și rucola K-Favourites
100 ml lapte (1,5% grăsime)
1 lingură făină de grâu (tip 405)
12 foi de lasagna
125 g mozzarella de bivoliță K-Favourites
sare
piper proaspăt măcinat
nucșoară rasă

Util

  • Pentru un gust deosebit, se poate asezona cu măsline și salvie proaspătă.


Preparare

    1

Se curăță ceapa, usturoiul, morcovii și țelina și se toacă în cubulețe. Se curăță prazul, se taie pe jumătate în lungime, se spală, se scurge și se taie în felii cu grosimea de 0,5 cm.

    2

Ceapa, usturoiul, morcovul și cubulețele de țelină se călesc într-o cratiță, în 2 linguri de ulei de măsline încins, timp de 3-4 minute, apoi se adaugă 1 linguriță de sare, pastă de roșii, zahăr brun și linte și se prăjesc aproximativ 1 minut. Se adaugă roșiile pasate, ierburile, 200 ml apă și prazul și se fierb cu capacul deasupra, la foc mediu, timp de aproximativ 25 de minute, amestecând ocazional.

    3

Varza creață se spală, se curăță frunzele, se taie cotorul, se fierb frunzele în apă cu sare timp de 2-3 minute, se clătesc și se scurg.

    4

Se amestecă ricotta cu pesto, lapte și făină până se omogenizează, se condimentează cu sare, piper și nucșoară.

    5

Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade în partea superioară/inferioară (170 de grade convecție).

    6

Se unge forma de copt (20 x 30 cm) cu restul de ulei de măsline și se întind 4 foi de lasagna. Se pune deasupra 1/3 din sosul bolognese, jumătate din frunzele de varză creață și crema ricotta și se acoperă cu 4 foi de lasagna. Se pun din nou straturile în această ordine și la final se pun ultimele 4 foi de lasagna și restul de sos bolognese de linte.

    7

Se rupe mozzarella în bucățele, se presară peste lasagna și se coace în cuptor, pe șina mediană, timp de aproximativ 30 de minute, până se rumenesc.

    8

Lasagna se taie în 6 bucăți și se servește presărată cu rucola, după gust.