Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Dulceață de pere cu migdale
© Burda România

Dulceață de pere cu migdale

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (5 porții)

1 kg pere
300 g zahăr
1 lămâie
15 migdale

Preparare

  1

Spargi coaja dură a migdalelor, apoi cureți sâmburii de coaja fină care îi acoperă. Tai perele în sferturi, le îndepărtezi cotoarele, coaja și caseta semințelor și le stropești cu zeamă de lămâie.

  2

Fierbi zahărul cu 100 ml apă, până când siropul scade la jumătate. Pui perele și lași să mai fiarbă timp de 10-15 minute, fără să amesteci.

  3

Torni zeama de lămâie rămasă, iar la sfârșit presari migdalele tăiate în jumătate, pe lungime, acoperi vasul cu un șervet umed și lași dulceața la răcit. Rece, o pui în borcane sterilizate, pe care le legi cu celofan și le păstrezi într-un loc răcoros și ferit de umiditate.

  4

Sfaturile noastre:

  5

Dacă nu poți să supraveghezi atent dulceața, pune-o la fiert în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu și controleaz-o abia după 30 de minute.

  6

În cuptorul cu microunde, reglat la putere mare, poți să scazi în numai 10 minute dulceața pusă într-un vas termorezistent.